SEGRE

URBANISME BARRIS

Balàfia vota divendres com vol el carrer del Penedès

Les dos opcions de la Paeria contemplen que en un dels costats s’aparqui en línia || El carril bici, a la vorera o a la calçada

Balàfia vota divendres com vol el carrer del Penedès

Balàfia vota divendres com vol el carrer del PenedèsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns de Balàfia fa una crida a tots els veïns del barri, o d’altres zones de la ciutat, perquè aquest divendres que ve a les 18.30 hores assisteixin al Centre Cívic per decidir com volen dissenyar la renovació del carrer del Penedès.

Des de la Paeria s’exposaran dos opcions molt similars. La primera contempla ampliar un metre la vorera dels nombres imparells, la part esquerra del sentit de la circulació, per destinar dos metres als vianants i dos més a un carril bici, que s’hauria d’habilitar. La vorera i la calçada estarien separades per una filera d’arbres i fanals, que ara només té el costat de la dreta. A més, l’aparcament en bateria de l’esquerra passaria a ser en línia. En la segona opció, en lloc d’ampliar la vorera dels nombres imparells, s’habilitaria un carril bici a la calçada d’aquest costat i, com en la primera opció, es col·locarien arbres i fanals. L’aparcament també passaria a ser en línia.

L’associació de veïns vol que la via sigui zona 30 i prohibir aparcar en bateria a grans vehicles

“Una de les nostres demandes és millorar l’enllumenat i les dos opcions la contemplen”, va assenyalar el president veïnal, Toni Baró, que va afegir que “també és molt important convertir en aparcament en línia un dels dos costats del carrer, ja que ara els dos són en bateria i això dificulta la visió dels passos de vianants i quan aparquen grans monovolums envaeixen part de la calçada”. Així, divendres demanaran a la Paeria que prohibeixi l’estacionament en bateria a grans vehicles i que s’aparqui marxa enrere.

També sol·licitaran que el carrer sigui zona 30, ja que hi ha molt trànsit, millorar el paviment i senyalitzar millor els passos de vianants. Fonts municipals van indicar ahir que “la prioritat és millorar la mobilitat”.

Els dos projectes Opció 1

Opció 2

Balàfia vota divendres com vol el carrer del Penedès

Balàfia vota divendres com vol el carrer del PenedèsSEGRE

tracking