SEGRE

INSTITUCIONS POLÈMICA

Reclamen 450 € de multa per arrancar la pancarta i el llaç de la Paeria

La defensa dels 3 acusats demana l’absolució

Imatge de la pancarta arrancada el passat 30 de juliol.

Imatge de la pancarta arrancada el passat 30 de juliol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri Fiscal i l’ajuntament van reclamar ahir als tres acusats d’arrancar la pancarta de suport als presos independentistes i el llaç groc de la Paeria el juliol passat que paguin cada un d’ells una multa de 150 euros. Així ho va sol·licitar tant la Fiscalia com el consistori a la vista del judici que va tenir lloc ahir al Canyeret. Per la seua banda, la defensa dels acusats va demanar l’absolució assegurant que els acusats “només reclamaven la neutralitat de l’espai públic i de les institucions”.

Aquesta polèmica que ha acabat als tribunals va començar el 29 de juliol, quan l’autodenominada Brigada de Neteja Groc & Lloc va trencar a la matinada la pancarta instal·lada al balcó de Blondel.

La Fiscalia i el consistori han demanat una multa de 5 euros diaris durant trenta dies per als tres acusats

El 2 d’agost l’ajuntament en va penjar una de nova. La matinada següent, el mateix grup va despenjar el llaç groc de la façana que dóna a la plaça Paeria i va intentar sense èxit retirar de nou la pancarta en suport als presos. Durant el judici, la Fiscalia va sol·licitar una multa de 5 euros diaris durant un mes per a cadascun dels tres acusats, mentre que per la seua part, la defensa dels acusats ha demanat l’absolució ja que “no s’ha demostrat res”. Un dels acusats va precisar que “l’advocada de la Paeria va presentar un pressupost del cost d’arreglar la pancarta, que era de 150 euros, però el document no anava dirigit a ningú. Per això, defensem que si la pancarta no té propietari perquè la factura no va dirigida a ningú, no es poden reclamar danys i la nostra acció va ser per defensar la neutralitat dels espais públics, no és una qüestió d’odi”, va recalcar. Va advertir que “seguirem amb aquestes accions, ja hem tingut altres judicis similars i els hem guanyat tots”.

tracking