SEGRE

MOBILITAT EMPRESES

Paralitzada 'sine die' l'arribada del lloguer de patinets elèctrics a Lleida

Després que l’empresa que comptava amb la llicència hagi estat adquirida per una altra || El govern municipal tampoc ha decidit com ordenar aquest servei

Imatge d’arxiu d’una dona en patinet elèctric pel carril bici de l’avinguda del Segre.

Imatge d’arxiu d’una dona en patinet elèctric pel carril bici de l’avinguda del Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Circ, a la qual l’exalcalde Fèlix Larrosa va concedir abans de deixar el càrrec la llicència per oferir el primer servei de lloguer de patinets elèctrics a Lleida (quan s’anomenava LMTS Goflash Spain SL), ha estat adquirida per l’empresa nord-americana Bird. La posada en marxa d’aquest servei va quedar a l’espera del vistiplau del nou equip de govern i la firma tenia intenció de reprendre les converses a començaments d’aquest any per implementar-lo a la primavera. “Amb aquesta fusió, la marca Circ no desapareix, però amb l’equip que Bird té a Espanya hem de parlar dels possibles nous mercats, entre els quals Lleida, però ara mateix la posada en marxa està en principi, paralitzada”, van afirmar fonts de Circ, que van dir que encara no ho han traslladat a la Paeria.

El govern no veu clara la fórmula de llicència d’ocupació de la via pública que va concedir Larrosa a aquesta empresa, vàlida fins al dia 31 de desembre del 2020, ja que considera que qualsevol firma podria sol·licitar-la i seria molt difícil regularitzar la situació. En aquest sentit, fonts municipals van informar ahir que “des de la Paeria s’està estudiant el tema i la demanda que podria tenir un servei com aquest”. Van afegir que “la proposta d’aquesta empresa no ha tirat endavant, de moment, tenint en compte els moviments corporatius interns”.

Bird és líder en micromobilitat al mercat americà, i Circ era el seu rival a Europa (té la seu a Berlín) i per això ha decidit comprar l’europea “per ser més forts al nostre continent”, van assenyalar les mateixes fonts. A Espanya, Bird opera a Madrid, Barcelona i Sevilla i Circ, a Madrid i Saragossa. En el cas de Lleida, preveia oferir dos-cents patinets repartits per gairebé un centenar de punts de la ciutat que, per poder utilitzar-los, es necessitaria una aplicació mòbil per localitzar-los.

D’altra banda, el Govern reforçarà la seguretat viària als col·legis amb un pla que preveu designar una figura de referència en aquest àmbit en cada centre, així com millorar la seguretat, mobilitat i sostenibilitat als camins escolars.

tracking