SEGRE

VEÏNS VIA PÚBLICA

Balàfia i Paeria acorden que el carrer del Penedès sigui zona 30

La falta de consens entre els veïns impedeix escollir les opcions de l’ajuntament per redissenyar la via || Es portarà a terme un taller per decidir com reordenar-la

Postius va explicar als veïns les diferents opcions per redissenyar el carrer del Penedès.

Postius va explicar als veïns les diferents opcions per redissenyar el carrer del Penedès.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena de veïns es van congregar ahir al Centre Cívic de Balàfia per decidir com volen dissenyar la renovació del carrer del Penedès, però ho van ajornar per més endavant davant de la falta de consens. Els tinents d’alcalde de la Paeria Toni Postius i Jordina Freixanet, juntament amb tècnics municipals, van exposar als veïns tres opcions (i no dos com estava previst inicialment) perquè votessin quin preferien. Tanmateix, el gran debat sorgit per la diferència d’opinions va causar que no s’elegís cap de les opcions i només van acordar convertir el carrer en zona 30 per millorar la seguretat (fins i tot es va plantejar instal·lar un radar), amb el vistiplau dels representants de l’ajuntament, i que hi hagi un total de quatre places d’aparcament per a minusvàlids, ja que ara només n’hi ha una.

Les tres opcions exposades eren molt similars. La primera preveia ampliar un metre la vorera de l’esquerra del sentit de la circulació per habilitar-hi un carril bici; la segona, habilitar el carril bici a la calçada segregat amb separadors i, la tercera, delimitar-lo amb pintura. Totes preveien que l’aparcament d’aquest costat es convertís a en línia.

“Ha quedat clar que volem carril bici i que un dels aparcaments deixi de ser en bateria, però no a quin costat del carrer”, va explicar ahir el president veïnal, Toni Baró, que va dir que “comerciants i veïns de la banda esquerra temen que el carril bici els perjudiqui per a les càrregues i descàrregues de furgonetes i per a la sortida de pàrquings particulars”. Així, va afirmar que “durem a terme un taller participatiu per fer un redisseny al més consensuat possible”. A més, va explicar que “la Paeria tampoc vol executar un projecte que té cert cost perquè després sorgeixin queixes veïnals”.

Va afirmar que “en aquest carrer hi ha una falta de seguretat i d’il·luminació, ja que alguns passos zebra no es veuen bé o ho impedeixen grans monovolums que envaeixen la calçada”, però que “segurament dissenyarem més places de càrrega i descàrrega o que aquests vehicles puguin estacionar al pàrquing del mercat municipal, ja que els comerciants no volen que se’ls prohibeixi l’estacionament”.

tracking