SEGRE

URBANISME CONSTRUCCIÓ

La Paeria censa els solars i edificis inacabats o tapiats per reactivar-los

També analitza quantes parcel·les va vendre per a pisos que mai es van construir

Un dels ‘esquelets’ d’edificis està ubicat a la rambla Ferran.

Un dels ‘esquelets’ d’edificis està ubicat a la rambla Ferran.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria elabora un inventari tant dels solars de titularitat municipal com dels edificis que la crisi va deixar a mig construir i dels acabats, però tapiats i en desús, amb l’objectiu de reactivar-los. Així mateix, està analitzant les parcel·les municipals que va vendre en el seu moment l’ajuntament destinades a la construcció de pisos que mai s’han arribat a edificar.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va indicar que el decret de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge aprovat el mes de desembre passat atorga més “competències punitives” als ajuntaments en aquest àmbit i insta els consistoris a inventariar el seu patrimoni. Va detallar a UA1 Lleida Ràdio que les multes actuals de tres-cents euros no són prou “contundents” com per aconseguir mobilitzar de nou aquest patrimoni per iniciar o acabar les obres o tornar a posar edificis i solars al mercat.

Postius aposta per aplicar des del consistori multes més “contundents” per mobilitzar aquest patrimoni

En aquest sentit, Postius va explicar a aquest diari que quan hagin finalitzat el cens d’edificis a mig construir i d’immobles tapiats i identificat els seus propietaris (particulars, empreses o entitats financeres), i en coneguin la situació econòmica decidiran quines accions emprenen. “La casuística és infinita”, va remarcar.

Va afegir que la normativa preveu fins i tot l’expropiació temporal per acabar els edificis i després passar la factura als titulars, però va assegurar que la Paeria no té previst dur a terme aquesta iniciativa.

Una de les estructures d’edificis inacabats que ja forma part del paisatge urbà és la de rambla Ferran amb Ramon Castejón, a prop de l’estació de trens, i Postius va afirmar que estan en converses amb la propietat perquè finalitzin els habitatges. Fa anys també hi va haver un intent de reactivar aquesta obra, encara que no va prosperar.

També hi ha esquelets de formigó a la zona d’expansió de Copa d’Or i en altres àrees de la ciutat. Quant a edificis nous acabats, però en desús i en moltes ocasions víctimes d’okupacions vandàliques, un dels exemples més clars a la capital són dos immoble als carrers Sant Martí i Sant Carles, que acumulen entre els dos més de vint multes.

Respecte a les parcel·les municipals, el tinent d’alcalde va dir que esperen poder posar-los a disposició de promotors.

tracking