SEGRE

El TSJC dóna la raó a un urbà multat per la Paeria per no fer hores extra durant la cavalcada

El va suspendre de sou i feina

Els Reis Mags van arribar a la capital del Segrià amb tren i van fer una desfilada fins a l'ajuntament.

Cavalcada de Reis a LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat el recurs d’apel·lació d’un agent de la Guàrdia Urbana de Lleida al qual la Paeria va imposar una sanció de 16 dies d’ocupació i sou per negar-se a fer hores extra per participar en el dispositiu de vigilància de la cavalcada de Reis del 2017. En la interlocutòria, que no és ferma, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal considera que “l’administració ha de preveure el servei de prestació periòdica, com el de la cavalcada de Reis” i que, per tant, “no es justifica la sanció quan l’agent estava gaudint d’un dia de descans”.

Així, el TSJC diu que “no comparteix l’argumentació de la sentència de la jutge contenciosa de Lleida”, que va ratificar la sanció de la Paeria i que l’urbà després va recórrer al TSJC.

El text diu que no hi està d’acord quan “la sentència d’instància de Lleida assenyala que no va ser fins al dia 3 de gener quan es va advertir de la falta d’agents voluntaris per cobrir la cavalcada i que coneixent les especials característiques del servei l’agent hauria hagut d’estar previngut per si intentaven localitzar- lo, concloent que va llegir els missatges de WhatsApp, per la qual cosa hi ha hagut una desobediència de les ordres rebudes”.

Tanmateix, el TSJC diu que “es requereix una prova plena” i que “no s’ha entès que s’hagi produït un incompliment d’una ordre”, ja que l’administració s’hauria d’haver autoorganitzat.

I és que encara que la sentència de Lleida diu que “la cavalcada és un esdeveniment extraordinari perquè requereix més agents”, el TSCJ assenyala que no “es pot parlar d’excepcionalitat perquè és un servei periòdic anual, per la qual cosa no es poden alterar els dies de descans”.

A més d’estimar el recurs, resol que no hi ha costes després que la jutge contenciosa imposés a l’agent les del judici, limitades a 300 euros. El TSJC va publicar la sentència el 3 de febrer, un any després de la de la jutge contenciosa de Lleida, el dia 21 de gener del 2019.

tracking