SEGRE

POLÍTICA NORMATIVA

Els pares celebren seguir amb la gestió de menjadors escolars

Amb la paralització de la ‘llei Aragonès’ al Parlament || Ara demanen una regulació que ‘blindi’ aquest model i acabi amb “una situació d’anormalitat”

Una protesta contra aquesta normativa en un centre educatiu.

Una protesta contra aquesta normativa en un centre educatiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya va celebrar ahir el rebuig de la comissió d’Economia del Parlament de la llei Aragonès, que volia regular les contractacions de serveis públics a les administracions i qüestionava que les entitats de pares poguessin gestionar els menjadors escolars. “Hem aconseguit parar aquest despropòsit”, va indicar la seua presidenta, Belén Tascón, amb referència a la plataforma Aturem la llei Aragonès.

De fet, pares, alumnes i centres han protagonitzat actes de protesta per aquesta raó. La plataforma SOS Menjadors de Lleida creu que es tracta d’una “victòria a mitges” i va reclamar una regulació que blindi el model de gestió de menjadors per part d’entitats de pares. “Els convenis estan caducats i estem en una situació d’anormalitat legal”. En aquest sentit, la coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics va assegurar que la llei d’acompanyament dels pressupostos establirà el marc legal per a aquesta finalitat.

El sindicat Metges de Catalunya va dir que la normativa preveia la subcontractació de “parts accessòries” dels serveis amb empreses o entitats especialitzades i hi podria haver dificultats pel que fa al seu control”.

tracking