SEGRE

Queda per comprar mòbils i els roba a cops de puny

Imatge de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la capital del Segrià.

Imatge de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns un veí de Mollerussa de 30 anys amb desenes d’antecedents per robar dos mòbils després d’assaltar de forma violenta els seus propietaris a Lleida i a la capital del Pla d’Urgell. Un dels robatoris es va produir després que el suposat lladre contactés amb la víctima a través d’una plataforma online de compravenda d’objectes. Segons va informar la policia catalana, la investigació es va iniciar el mes de setembre passat, quan es va produir un robatori violent al carrer Rosa Parks de Lleida, al barri del Secà de Sant Pere. La víctima va denunciar que un individu l’havia colpejat de forma violenta i repetida a la cara per robar-li el telèfon mòbil. A començaments d’aquest any, els agents van tenir coneixement que el mòbil de la víctima era utilitzat per una veïna de Mollerussa i, a l’investigar el seu entorn, van comprovar que era la parella d’un home que havia estat detingut la setmana passada per un altre robatori violent. En aquest cas, ocorregut el 14 de gener, va agredir violentament un jove amb qui havia quedat a través de Wallapop per a una venda d’un mòbil. Tots dos van quedar en una zona apartada de Mollerussa i el detingut el va colpejar violentament per robar- li el mòbil i va fugir del lloc. Després d’analitzar les xarxes socials vinculades a la plataforma, els agents van poder determinar la identitat del lladre, que compta amb més de vint antecedents per fets similars i va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

consells

  • Compres ‘online’. Els Mossos aconsellen als ciutadans que utilitzin plataformes virtuals de compravenda que s’assegurin que els usuaris estan ben identif icats, a banda de guardar les converses i evitar invitacions a continuar amb els contactes fora de la plataforma.
  • En un lloc públic. A l’hora de dur a terme l’operació de compravenda, els Mossos demanen quedar en un lloc públic i transitat i mai en espais apartats o reservats. També aconsellen utilitzar mitjans reconeguts per fer els pagaments, que permet fer un seguiment i reclamar. 
tracking