SEGRE

PAERIA SENTÈNCIA

Absolts els que van retirar la pancarta de "presos polítics" de la Paeria de Lleida

El magistrat entén que van ser jutjats per un delicte diferent del que se’ls acusava || El consistori demanava 450 euros de multa

Imatge de la pancarta arrancada el passat 30 de juliol.

Imatge de la pancarta arrancada el passat 30 de juliol.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número u de Lleida va absoldre dilluns els tres acusats d’arrancar la pancarta de suport als presos independentistes de l’edifici de la Paeria el juliol passat al considerar que la denúncia presentada pel consistori es refereix a una falta de respecte contra l’autoritat i no per un delicte lleu de danys pel qual van ser jutjats, per la qual cosa els acusats no haurien estat informats degudament dels fets que se’ls imputaven.

Segons la sentència, a què ha tingut accés aquest diari, el jutge argumenta que l’únic fet provat és que els tres acusats van retirar la pancarta que penjava de l’ajuntament i la van trencar. Així mateix, assenyala que la denúncia presentada va ser per fets “referents a una falta de respecte i consideració a un membre de les Forces i Cossos de Seguretat exercint les seues funcions”.

La sentència diu que no van ser acusats degudament dels fets de què se’ls acusava per anar a judici

En aquest sentit, la sentència recull que els acusats van proferir comentaris als agents com “estáis haciendo el payaso”, “gordo, deja de empujarme” i “¿os molesta porque sois polacos?”.

D’altra banda, també fa menció que es van ajudar d’una perxa per retirar la pancarta, que els agents van qualificar com “un objecte perillós”, a més de guants, pintura i cinta americana.

El jutge es basa en l’article 118.1 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que especifica que “tota persona a qui s’atribueixi un fet punible podrà exercitar el dret de defensa (...) i serà facilitada amb el grau de prou detall per permetre l’exercici efectiu del dret de defensa”.

Per això, entén que el delicte del qual se’ls acusa a la denúncia (mancada de respecte a l’autoritat), és diferent de la de delictes lleus per la qual Paeria i Fiscalia van demanar 150 euros de multa per a cadascun dels acusats, membres del col·lectiu Brigada de Limpieza Groc&Lloc. “Per això, no havent estat informats degudament els acusats dels fets pels quals se segueix l’acusació, procedeix el dictat d’una sentència absolutòria”, conclou el magistrat. La sentència pot ser recorreguda.

tracking