SEGRE

NORMATIVA VEÏNS

L'Horta demana que els abocaments il·legals se sancionin amb 3.000 euros

A la proposta de veïns, productors i l’entitat Els Pagesos per a la futura ordenança || Volen que la Paeria mantingui tots els camins d’interès públic

Abocaments il·legals al costat de contenidors de la partida de Vallcalent.

Abocaments il·legals al costat de contenidors de la partida de Vallcalent.AVV VALLCALENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta per a la futura ordenança de l’Horta elaborada per la comissió de l’Horta de la Federació de Veïns, l’Associació de Productors de l’Horta i l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos contempla que “els abocaments il·legals d’escombraries, material orgànic i runa d’obra siguin sancionats de forma molt greu amb multes de 3.000 euros”.

L’abocament d’escombraries a l’Horta és molt habitual i sempre és denunciat per les associacions de veïns. “Cal escarmentar els infractors”, va manifestar ahir el president de la comissió de l’Horta, Francesc Montardit, que va afegir que “també cal evitar els abocaments a les finques privades”. Actualment són els propietaris que han de netejar-los o si no, poden ser multats amb fins a 300 euros. Sobre aquest fet, la proposta de l’ordenança exigeix que “la Paeria es faci càrrec de la neteja d’aquesta runa” i que “siguin sancionats els infractors en lloc dels propietaris que ho han denunciat”.

Un altre punt que plantegen modificar és que també “sigui l’ajuntament el que mantingui en condicions de circulació els camins d’interès públic, encara que aquests no siguin de titularitat municipal”.

L’objectiu de la proposta de l’ordenança és regular la convivència defensant els usos agrícoles i que es garanteixi la prioritat de l’activitat agrària per poder assegurar la continuïtat de joves pagesos i evitar l’abandonament de camps”. En aquests casos, la Paeria exigirà als propietaris que facin un manteniment les seues finques per evitar així riscos d’incendi i que, en cas que no es faci, “en facilitarà el cultiu mitjançant la compravenda, el lloguer o la cessió d’ús”. D’altra banda, consideren que si un pagès vol condicionar camins o esplanades ho ha de fer en proporció de les seues necessitats agrícoles i no d’acord amb la superfície de l’explotació, com determina la normativa actual.

tracking