SEGRE

SANITAT PROJECTES

Salut licitarà finalment enguany els setze nous quiròfans de l'Arnau per 24,5 milions

També preveu renovar els equips mèdics que tenen més de catorze anys d’antiguitat

Recreació virtual del nou edifici previst per al bloc quirúrgic de l’Arnau de Vilanova.

Recreació virtual del nou edifici previst per al bloc quirúrgic de l’Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut licitarà i adjudicarà aquest any les obres per remodelar completament el bloc quirúrgic de l’hospital Arnau de Vilanova (més de cinc anys després d’anunciar-ho), que dotarà el centre de 16 sales d’operacions noves i de dos muntallits que connectaran les àrees d’Urgències i Radiologia, des del soterrani fins a la coberta, on en un futur es preveu ubicar un heliport. La delegada de Salut, Divina Farreny, va explicar que “aquest any es faran tots els passos per iniciar les obres, per a les quals s’han assignat un pressupost de 24,5 milions d’euros”. L’actual bloc va ser construït fa 30 anys i ha quedat obsolet en estructura i funcionalitat.

De fet, passa el mateix amb els aparells mèdics. Arran de les retallades el 2011 la seua renovació va quedar sota mínims i ara Salut invertirà 150 milions d’euros en quatre anys per renovar equips en centres de Catalunya. Per a aquest any, ha començat identificant els que tenen més de 14 anys i, a Lleida, Salut intentarà que la Diputació també aporti finançament. I és que a l’Arnau hi ha una quarantena d’aquests aparells obsolets, com l’arc quirúrgic d’Urgències, taules d’anestèsia, respiradors, ecògrafs de quiròfans, llums quirúrgics o la torre d’endoscòpia digestiva, entre altres.

Un altre projecte previst és licitar un edifici prefabricat per a les consultes externes

Un altre projecte previst de cara a aquest any és la licitació d’un edifici modular prefabricat de 6.000 m² que acollirà una bona part de les consultes externes de l’Arnau, ja que necessiten més espai.

També es preveu invertir 372.000 euros per millorar el CAP Onze de Setembre i 388.888 euros més per al CAP de Cappont.

L’octubre de l’any passat, el ple d’aquesta localitat va aprovar destinar a aquesta finalitat una finca de 1.300 metres quadrats pròxima a la carretera N-230. Es tracta de sòl que la planificació urbanística reserva per a equipaments públics. L’actual CAP d’Almenar és antic i genera queixes per part dels seus usuaris. Altres de les inversions que Salut contempla a la província per a aquest exercici són dotar l’hospital de Tremp d’un nou TAC, així com tornar a treure a concurs l’ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital de Vielha (ha quedat desert en diverses ocasions) i renovar la unitat sociosanitària del de la Seu d’Urgell amb l’ajuda de la Diputació.

D’altra banda, el departament de Salut té la intenció de posar en marxa els vols nocturns de l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a Tremp i preveu que en un futur no gaire llunyà també pugui fer-se el mateix a les comarques de l’Alta Ribagorça i del Pallars Sobirà.

Pel que fa a Lleida ciutat, el futur bloc quirúrgic acollirà l’heliport, que actualment està ubicat a Ciutat Jardí, al costat de la seu dels Bombers.

tracking