SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Irromp a la casa de l'exparella i intenta tirar-la per la finestra a Lleida

Segons la Guàrdia Urbana, que va detenir el presumpte agressor || Tenia una ordre d’allunyament respecte a la víctima i se l’acusa de temptativa d’homicidi

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir ahir un home acusat d’amenaçar i intentar llançar l’exparella per la finestra en un habitatge del carrer Príncep de Viana. Es dóna la circumstància que el detingut tenia en vigor una ordre d’allunyament respecte a la seua exparella. La Guàrdia Urbana va arrestar l’home com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere en concurs amb una temptativa d’homicidi dolós, trencament de condemna i amenaces.

Els fets es van produir a les 10.45 hores quan una dona es va dirigir a una patrulla al carrer Príncep de Viana i els va explicar que la seua exparella havia entrat al seu domicili de manera violenta, l’havia amenaçat i havia intentat tirar-la per la finestra. Després, l’home se n’hauria anat en direcció a la plaça Ramon Berenguer IV. Encara que la patrulla va iniciar la recerca de l’home, no va aconseguir localitzar-lo fins ahir a les 13.50 hores. Els agents van comprovar que el sospitós, d’inicials P.V.C. i de nacionalitat espanyola, tenia en vigor una ordre de no acostament a la dona. Els policies van procedir a la detenció de l’individu com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere en concurs amb un delicte de temptativa d’homicidi dolós, un delicte de trencament de condemna i un tercer delicte d’amenaces. Està previst que l’arrestat passi avui o demà a disposició judicial.

La Urbana l’acusa de temptativa d’homicidi, amenaces i trencament de condemna

La Guàrdia Urbana va detenir l’any passat 62 persones per violència de gènere a la capital del Segrià, gairebé el doble que l’any 2018, quan hi va haver 36 casos.

Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra registren diàriament una mitjana de tres denúncies per violència de gènere a la província de Lleida. D’aquesta manera, entre els mesos de gener i setembre de l’any passat van comptabilitzar un total de 830 casos de maltractament a dones a la província. Una violència per la qual van ser detingudes 221 persones.

Justícia diu ‘no’ a suprimir jutjats de proximitat de violència masclista La consellera de Justícia, Ester Capella, va rebutjar ahir la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suprimir jutjats de proximitat de violència masclista i derivar els casos a jutjats de les capitals comarcals. “L’administració de justícia ha de ser propera al ciutadà, no allunyar-la encara més. I la justícia necessita una mirada feminista”, va defensar al Parlament. Després de xifrar en 23.000 les denúncies que registren cada any, va fer una crida a evitar la “doble victimització” de les dones que pateixen aquesta situació i evitar-los l’angoixa que comporta enfrontar-se a la denúncia. A més, va explicar que disposen d’un nou sistema que estableix un màxim de 6 mesos per a l’elaboració d’informes, la qual cosa permetria reduir a la meitat els terminis actuals.

tracking