SEGRE

SERVEIS SOCIALS EQUIPAMENTS

Una empresa del grup de Florentino Pérez obrirà el 2021 el geriàtric més gran de la ciutat

En un solar del número 55 de Jaume II a Cappont, tindrà 154 places i es dirà Clece Vitam Ponent || Donarà feina a més de vuitanta persones i estima en 15 milions la inversió per a la posada en marxa

Solar del número 55 del carrer Jaume II on Clece Vitam construirà el geriàtric.

Solar del número 55 del carrer Jaume II on Clece Vitam construirà el geriàtric.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Clece Vitam va anunciar ahir que obrirà una residència per a ancians al número 55 del carrer Jaume II de Cappont amb 154 places, amb la qual cosa serà el geriàtric més gran de la ciutat. Clece Vitam és una firma del Grup Clece, que al seu torn és filial del Grup ACS, el màxim responsable del qual és el president del Reial Madrid, Florentino Pérez. Actualment, Clece gestiona íntegrament o parcialment 145 residències i 92 centres de dia a Espanya.

Segons va informar Clece Vitam, ha arribat a un acord amb el grup inversor Thor Private Equity Spain per construir el geriàtric, que costarà 15 milions d’euros i donarà ocupació a més de vuitanta persones, “prioritzant les del municipi”. Estarà ubicat al costat de l’Institut de la Seguretat Social i davant la canalització i preveu obrir el 2021. De moment, l’empresa tramita la llicència d’obres, que la Paeria encara no ha concedit.

El nou geriàtric s’anomenarà Clece Vitam Ponent i les 154 places estaran distribuïdes en un edifici de cinc pisos, amb noranta habitacions individuals i trenta-dos de dobles, així com un menjador i una sala d’estar. A més, comptarà amb una biblioteca, gimnàs i una sala d’activitats. Així mateix, oferirà serveis mèdics, d’infermeria, podologia, atenció psicològica i rehabilitació cognitiva, fisioteràpia, animació sociocultural, perruqueria i assistència social individualitzada. Fonts de Clece, que van afirmar que encara no estan definits els preus, van explicar que “hi podran ingressar tant persones cent per cent dependents com les que no necessiten suport personal”. Van assenyalar que aquesta obertura “promociona el nostre projecte a Catalunya, a més que l’OMS recomana una ràtio de places de residències del 5 per cent de la població de més de 65 anys i, a Lleida, encara no s’hi arriba”.

Més del triple de residències privades que públiques a Lleida A la ciutat de Lleida hi ha una desena de residències per a gent gran privades i només tres de públiques, la de Sant Josep, al carrer de la Mercè; i les de Lleida-Balàfia I, a Josep Olondriz, i Lleida-Balàfia II, al carrer Vic.  En tota la província hi ha més de 4.800 places en residències per a la tercera edat i més de 1.500 en centres de dia, encara que del total només una de cada tres és de titularitat exclusivament pública i la resta són de titularitat privada. Tanmateix, més de dos terços estan concertats per la Generalitat, per la qual cosa els usuaris tenen les mateixes condicions econòmiques que en una de pública. D’altra banda, al tancament del 2018, un total de 1.111 lleidatans estaven a la llista d’accés a les residències de grans dependents. Segons l’Idescat, el 19 per cent dels lleidatans tenen 65 anys o més, amb un total de 84.144. Aquesta xifra s’ha incrementat de forma considerable des de fa deu anys.

tracking