SEGRE

URBANISME SEGURETAT

Adif rebutja retirar la tanca de Vallcalent que els veïns demanen treure des de fa tres anys

Malgrat que fa un any va dir que la trauria després d’un requeriment de la Paeria, ara s’hi nega per motius de seguretat || L’associació veïnal denuncia que estreny el camí i causa problemes

Un vehicle circula pel camí de Vallcalent al tram on hi ha la tanca.

Un vehicle circula pel camí de Vallcalent al tram on hi ha la tanca.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif ha decidit que no retirarà la tanca lateral de 200 metres del camí de Vallcalent que va instal·lar el maig del 2017 a petició de l’associació de veïns de la partida per protegir i separar el camí principal de la partida de les vies del tren d’alta velocitat. Quan la companyia la va posar, va indicar que si era del grat dels veïns la instal·laria als 750 metres restants del camí. Tanmateix, ni un mes després de la col·locació els veïns van demanar per unanimitat de retirar-la per perillosa, ja que la seua base estreny el camí i quan es creuen dos camions o camionetes grans no poden passar alhora.

Després de gairebé dos anys de queixes, Adif va afirmar el mes de març de l’any passat que la retiraria “pròximament”, després d’haver rebut un requeriment per part de la Paeria, però mai va arribar a fer-ho. Ara, gairebé al cap d’un any, fonts de la companyia van informar que “la tanca es queda perquè millora les condicions de seguretat, a més que la Paeria no s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió” i que “si estreny el camí, el problema correspon al consistori”.

El consistori va dir fa un any que aquest tram no necessita protecció, ja que la via és la convencional

Malgrat que l’ajuntament ja va asfaltar la cuneta del costat oposat, la protecció està ubicada a sobre del límit de la línia blanca de la calçada i fins i tot la sobrepassa a la majoria del tram. Encara que Adif argumenta que no retirarà la tanca per seguretat, quan l’ajuntament li va enviar el requeriment per treure-la fa un any aquest va assenyalar que el tram tornaria a quedar-se com abans, sense cap protecció amb la via annexa, ja que aquesta és la convencional i no la de l’AVE, i per normativa no es necessita cap element de seguretat.

El president de l’associació de veïns de la partida de Vallacalent, Francesc Montardit, també va informar ahir que “Adif ens ha comunicat que no la retirarà”, per la qual cosa va demanar que la Paeria hi intervingui. “Hem de reunir-nos amb el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, per parlar-ne”, va explicar.

L’associació va celebrar ahir l’assemblea general de socis (vegeu el desglossament), en la qual Montardit va informar sobre la situació actual de la tanca.

Des de l’entitat també consideren que s’hauria de col·locar un senyal que indiqui que el camí s’estreny per la base de la tanca, “ja que de nit pot resultar perillós si es creuen dos furgonetes”. De fet, Montardit va atribuir la manca de senyalització al fet que un tractor trenqués part de la tanca el juny del 2018.

A més de posar al dia els socis sobre la tanca, es va informar sobre el “desitjat” local social. El mes de març, el projecte estava preparat per sortir a licitació i habilitar-lo a Serra Llarga, “però el procés es va paralitzar amb el canvi de govern municipal”, va explicar Montardit. D’altra banda, també va exposar als veïns que ja hi ha fibra òptica a la partida i que només cal demanar-ho a les companyies telefòniques per poder gaudir-ne”.

La partida sol·licita més parades i freqüències del taxi a demanda L’associació de veïns de la partida de Vallcalent va celebrar ahir a la sala polivalent del parc de Serra Llarga l’assemblea general, en la qual es va crear una àrea de la dona i es va nomenar una altra persona com a secretària de la junta. Entre els temes abordats, el president, Francesc Montardit, va explicar que “volem més parades i freqüències del servei de taxi a demanda” i que “hi ha veïns que s’han queixat que alguns taxistes no localitzen les parades”.

tracking