SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Alumnes internacionals

El batxillerat internacional de l’institut Josep Lladonosa compleix cinc anys i ja s’han graduat tres promocions || En total, 95 estudiants han cursat o cursen aquesta formació, que requereix una prova d’accés i una alta capacitat de treball, i facilita estudiar carreres a l’estranger

Alumnes internacionals

Alumnes internacionalsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Josep Lladonosa va estrenar el batxillerat internacional fa cinc anys i en aquest temps noranta-cinc alumnes han cursat o cursen aquests estudis, que atorguen un títol reconegut internacionalment i faciliten seguir estudiant a l’estranger. És l’únic centre de la província que l’ofereix i en el seu moment va ser el segon públic de Catalunya a impartir-lo (ara n’hi ha 7 de públics, 21 en total). Es graduen el 85 per cent dels matriculats amb una nota mitjana de 32 sobre 45 punts, per sobre de la mitjana mundial del 79 per cent i de 29 punts. Els estudiants, ara a la universitat, destaquen que aquesta formació els ha servit per “afrontar amb més solidesa i preparació” la nova etapa.

El director de l’institut, Santi Pubill, va dir que el 60 per cent dels alumnes són de la capital i la resta de poblacions de la província, fins i tot allunyades com Tremp o Sort. Va subratllar que per cursar aquest batxillerat és necessari que els estudiants estiguin molt motivats i disposats a treballar més que al batxillerat convencional. Malgrat l’esforç extra, un 80% assegura que repetirien. Pubill va destacar que un 20 per cent dels graduats estudien actualment a l’estranger. Per exemple, dos als Estats Units i uns quants més a Anglaterra.

Aquest batxillerat té dos anys de durada, ofereix tres possibles llengües d’examen (anglès, castellà i francès) i l’avaluació és fonamentalment a càrrec de professors d’altres països. Quan acaben, els alumnes es presenten a la selectivitat (la part específica és obligatòria) i als exàmens externs per obtenir el diploma.

El centre destaca que aquests estudis estimulen la curiositat i la investigació, promouen el pensament crític i impulsen el desenvolupament de valors humans universals “que ajuden a aconseguir persones equilibrades, autònomes, solidàries i actives en les seues respectives comunitats locals”. El currículum inclou una part troncal obligatòria que consta de Teoria del Coneixement (curs interdisciplinari que busca respostes a preguntes com Què s’entén per coneixement des de diferents àmbits de la cultura?), Monografia (equivalent al treball d’investigació al batxillerat convencional) i Creativitat, Acció i Servei (programes creatius que impliquin una acció i un servei comunitari).

A més, hi ha uns sis grups més d’assignatures (Llengua A1, Segona Llengua, Individus i Societats, Ciències Experimentals, Matemàtiques i Informàtica i Arts). Com a mínim tres s’han de cursar a nivell superior a través d’un programa més extens, i la resta a nivell mitjà.

Alumnes internacionals

Alumnes internacionalsSEGRE

Alumnes internacionals

Alumnes internacionalsSEGRE

tracking