SEGRE

ESNOTICIA

Els supermercats se sumen a la moda traient els seus propis plats

La venda d’aquests productes va suposar el 2019 una facturació de 3.000 milions || El preu pot anar des dels 1,5 euros fins als 7 en les racions més grans

El Mercadona del carrer Acadèmia ofereix tota mena de plats cuinats per endur-se.

El Mercadona del carrer Acadèmia ofereix tota mena de plats cuinats per endur-se.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment del consum dels plats precuinats ha provocat que les principals cadenes de supermercats s’adaptin a aquesta demanda del consumidor, ja sigui traient la seua pròpia línia de productes a punt per menjar o fitxant els principals proveïdors d’aquests aliments. I és que la facturació d’aquest sector no ha fet més que créixer, ja que l’any passat les vendes de menjar preparat en hipermercats i supermercats van incrementar-se fins als 3.000 milions d’euros, un 5,7 per cent més que el 2018, segons la consultora Nielsen. Per àmbits, el sector dels refrigerats va facturar 1.867 milions, un 7,3% més que fa dos anys, els plats en conserva uns altres 435 milions, un 5,3% més, mentre que els aliments congelats van créixer un 2,2%, amb un total de 693 milions en vendes.

Davant d’aquest context, inèdit fins ara, empreses de referència del sector com Mercadona han llançat productes precuinats pel seu compte. En el cas d’aquesta marca, es tracta de la secció A Punt per Menjar, que ofereix 35 plats diferents i personalitzables i que és present a dos supermercats de la província: el del carrer Acadèmia de Lleida i el d’avinguda del Valira de la Seu d’Urgell. Segons van explicar fonts de la companyia, “la iniciativa va sorgir el 2017 després de les propostes dels mateixos clients i diferents enquestes d’opinió i a partir del 2018 vam començar a implantar aquesta línia de productes als supermercats de tot l’Estat”. En l’actualitat ofereixen des de pizzes i pastes fins a paella, croquetes o costelles i recalquen que “tenim clients de totes les edats, no hi ha un perfil concret i l’acollida d’aquests productes ha estat molt bona, ja que la idea va sorgir d’ells”.

Firmes com Mercadona fan els seus plats, mentre que d’altres deriven en empreses especialitzades

Però no només Mercadona ha adoptat aquesta línia de productes precuinats. Cadenes com Dia, Carrefour, Bon Àrea, El Corte Inglés o Lidl han seguit els seus passos i estan començant a implantar els seus productes de menjar preparat als establiments de tot l’Estat. No obstant, a diferència de Mercadona, bona part d’aquestes cadenes de supermercats opten per vendre productes de marques especialitzades a elaborar menjar preparat.

Una tendència a la qual també s’ha afegit la lleidatana Plusfresc, que entre les seues prestatgeries ofereix plats precuinats d’empreses com Bo de Debò o Casa Mas. En la majoria dels casos, el preu d’aquests plats va des dels 1,5 fins als 7 euros, en el cas de les racions més grans.

Les principals apps de repartiment de plats desembarquen a Lleida ciutat

Una altra de les conseqüències de l’auge del consum del menjar preparat és l’arribada a Lleida ciutat de les principals aplicacions de repartiment de menjar. Just Eat va ser la primera, seguida d’Uber Eats, mentre que Glovo i Deliveroo s’han implantat a començaments d’aquest any. Segons va explicar el gerent del Pizza Napoli, Lluís Serena, “moltes vegades és més rendible delegar en aquestes aplicacions el repartiment que fer-ho pel teu compte, ja que en els negocis petits no perds personal durant les hores més frenètiques”. Així mateix, Serena va dir que aquestes aplicacions cobren a l’empresa de mitjana “al voltant de quatre o cinc euros per entrega”.

El Mercadona del carrer Acadèmia ofereix tota mena de plats cuinats per endur-se.

El Mercadona del carrer Acadèmia ofereix tota mena de plats cuinats per endur-se.MAGDALENA ALTISENT

tracking