SEGRE

MEDI AMBIENT ECONOMIA

El Comú afirma que la bonificació a cotxes híbrids es va eliminar per error

Talamonte assenyala que el tripartit va acordar que fos del 25% per sempre en lloc del 75%, però l’ordenança la limita al primer any || Assegura que es rectificarà

Imatge de la parada de taxis de l’estació de Renfe, amb alguns dels vehicles híbrids.

Imatge de la parada de taxis de l’estació de Renfe, amb alguns dels vehicles híbrids.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer tinent d’alcalde i responsable d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte (Comú), va qualificar ahir d’“error” que les ordenances fiscals d’aquest any eliminin la bonificació de part de l’impost de circulació als vehicles híbrids. Assegura que el document no hauria de limitar al primer any la bonificació del 25% en aquesta taxa per als vehicles amb l’etiqueta ambiental ECO (els híbrids no endollables, els endollables amb una autonomia inferior a quaranta quilòmetres i alguns de combustió), com indica ara l’ordenança, sinó també aplicar-la en els anys posteriors. “A la redacció de l’ordenança hi ha un error”, va admetre, i va afegir que així ho va verificar ahir mateix amb amb tècnics i la regidoria d’Economia. Per aquesta raó, va assegurar que “probablement passarà una rectificació d’error al ple” i va argumentar que en el pacte de govern amb ERC i JxCat es va acordar la bonificació del 25 per cent als cotxes amb etiqueta ECO i del 75% als qualificats com a Zero Emissions.

Tal com va publicar aquest diari, l’ordenança del 2019 bonificava el 75 per cent de l’impost de circulació als vehicles “elèctrics o amb sistema híbrid” mentre que la del 2020 determina que només tenen dret a percebre-la els identificats amb l’etiqueta ambiental de Zero Emissions, que són bàsicament els elèctrics i els híbrids endollables amb una autonomia mínima de quaranta quilòmetres. Titulars de vehicles híbrids que fins ara no pagaven el 75% de l’impost de circulació estan rebent cartes de l’ajuntament en les quals els comunica el canvi en l’ordenança i la pèrdua de la bonificació.

Enuig entre els taxistes, que critiquen la Paeria La decisió de la Paeria d’eliminar la rebaixa del 75% als vehicles híbrids ha molestat el sector del taxi, ja que el 38% dels cotxes de la flota són híbrids. El president de Ràdio Tele Taxi, Manolo Olmedo, va dir que “és una putada, perquè ajudava a apostar per la sostenibilitat”. Va afegir que “no s’entén aquesta mesura i que tant que advoquen pel diàleg, ni ens ho hagin consultat”, i no va descartar “alguna mesura. Primer ens reunirem i decidirem què fer”. Al seu torn, el president de Lo Teu Taxi, Luis Monje, tampoc va entendre la mesura. “Amb la Paeria, a pagar i au!”, va sentenciar.

tracking