SEGRE

SEGURETAT EMERGÈNCIES

La ubicació del 112 de Mossos a Reus allibera 50 agents a Lleida

S’incorporaran en diferents destinacions, molts d’ells en patrulles de seguretat ciutadana || Sindicats policials denuncien la “pèrdua de proximitat”

Agents dels Mossos ja atenien ahir avisos de Ponent i el Pirineu des de la sala de Reus.

Agents dels Mossos ja atenien ahir avisos de Ponent i el Pirineu des de la sala de Reus.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala de comandament dels Mossos d’Esquadra de Ponent i el Pirineu, situada a la comissaria de Lleida ciutat, ja no és operativa per a la gestió de les patrulles a la província després que ahir es fes el traspàs a la sala del 112 de Reus, que a partir d’ara atendrà els avisos a la Policia catalana des de la província de Lleida. Fa mesos que s’havia anunciat que s’unificarien les sales regionals de Mossos, set fins ara, en tres situades a les seus de Reus, Barcelona i al complex Egara, a Sabadell.

Fonts policials van assenyalar en aquest diari que el trasllat de la sala de comandament a Reus alliberarà una cinquantena d’agents a Lleida, que aniran destinats a altres serveis, la majoria de seguretat ciutadana, encara que no tots es quedaran a la capital de Ponent, ja que han demanat destinació a comissaries d’altres comarques lleidatanes. Les mateixes fonts van assenyalar que la sala de la comissaria de Lleida estarà uns dies “de transició” per si es produeix alguna fallada tècnica.

Sobre aquest fet, el director general de la Policia, Pere Ferrer, va assenyalar ahir des de la sala de Reus que aquesta integració suposa “un pas endavant tecnològic per millorar el servei i l’eficiència de les nostres funcions amb l’objectiu de donar un millor servei a la ciutadania”. Així mateix, va afirmar que aquest trasllat permetrà destinar a altres serveis uns 200 efectius policials a tot Catalunya. Des de Reus s’atendran els avisos de seguretat ciutadana i de trànsit. La previsió és que aquesta sala atengui aproximadament 255.000 incidents per any.

Per la seua part, els sindicats policials critiquen que amb aquest trasllat es perd la “proximitat” que caracteritza els Mossos d’Esquadra i el servei al ciutadà es veurà afectat. Sobre aquest fet, el portaveu de Fepol, Toni Castejón, va assenyalar que aquesta mesura es deu a la “falta de recursos i efectius” per part de la Policia catalana i va avisar que estaran “vigilant” que els efectius que atenen a partir d’ara els avisos no pateixin una sobrecàrrega de treball. Així mateix, va denunciar una “fuga” d’agents a altres cossos policials a causa de motius salarials, de jubilació anticipada i també per buscar una destinació més a prop dels seus llocs d’origen.

tracking