SEGRE

BARRIS MEDI AMBIENT

Plaga de processionària a l'àrea de gossos de Gardeny

Els veïns exigeixen mesures a l’ajuntament || Les erugues són molt tòxiques per als gossos i també per a les persones

Diversos arbres amb nius d’eruga processionària a la zona de lleure per a gossos de Gardeny, ahir.

Diversos arbres amb nius d’eruga processionària a la zona de lleure per a gossos de Gardeny, ahir.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns del Turó de Gardeny ha sol·licitat a l’ajuntament que prengui mesures davant de la proliferació de l’eruga processionària a l’entorn del Turó. Segons va explicar un portaveu veïnal, “s’han detectat nius d’aquest insecte tant a la cara nord, que és on està situat el parc caní, com a la sud-est, al costat de l’avinguda Charles Darwin”. Per això, reclamen al consistori que actuï com més aviat millor, especialment al parc per a gossos perquè “en alguns arbres els nius es poden comptar per desenes i poden ser molt tòxics per als gossos si es mengen o toquen les erugues, per la qual cosa que no es podrà entrar en aquest espai”.

L’aparició d’aquests nius de processionària és habitual en aquesta època de l’any i des de ja fa temps el consistori ha dut a terme diverses campanyes intensives per poder retirar-los de zones freqüentades. Precisament, l’any passat va actuar als voltants del parc de Santa Cecília, on hi ha una escola bressol, i al turó de la Seu Vella. Així mateix, des de l’associació de veïns de Gardeny demanen col·laboració i que “qualsevol ciutadà que vegi un niu de processionària avisi l’ajuntament”.

Per un altre costat, l’entitat veïnal també demanarà al consistori, amb el qual es reunirà a finals d’aquest mes, que millori la conservació de les zones verdes del barri. L’associació va assenyalar que “la majoria dels arbres de la plaça del Turó s’estan morint a causa de no disposar d’un sistema de reg”.

Reivindiquen ser un barri a part de la Mariola

Una altra de les demandes que l’associació veïnal plantejarà a l’ajuntament a la seua reunió a finals de mes és que faci efectiu “el compromís que van prendre que el Turó de Gardeny sigui un barri de forma oficial”. Un portaveu va dir que l’actual tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, “es va comprometre a fer-ho possible en plena campanya electoral, però ara s’excusa dient que seria una actuació costosa quan abans deia el contrari”.

tracking