SEGRE

LABORAL SANITAT PÚBLICA

Suspesos sense ser avaluats els set aspirants a director del Santa Maria

GSS afirma que cap compleix els requisits que s’havien fixat en el concurs

Vista de l'Hospital Santa Maria de Lleida

Vista de l'Hospital Santa Maria de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), del departament de Salut, ha exclòs els set professionals que s’havien inscrit en el procés de selecció per cobrir la plaça de director de l’hospital Santa Maria. I ho ha fet d’entrada, sense haver valorat els seus mèrits, al·legant que incompleixen els requisits fixats en les bases del procés.

“No reuneixen els requisits i és necessari que els candidats aportin documentació addicional que se sol·licitava explícitament a la convocatòria”, es va limitar a informar una portaveu de GSS al ser preguntada per aquest diari sobre els motius d’aquesta decisió. Així mateix, va recordar que els aspirants tenen un termini de deu dies per presentar al·legacions i per “aportar eventualment” la documentació requerida.

El cert és que els requisits del procés de selecció no semblen a priori gens rebuscats, sinó més aviat al contrari. Són set: no estar inhabilitat per a l’exercici professional o per ocupar places en el sistema sanitari públic català; estar en possessió de la titulació universitària que habiliti per a l’exercici professional; acreditar contracte laboral indefinit o nomenament fix durant un mínim de cinc anys en una institució sanitària pública o concertada o en un lloc de gestió pública; disponibilitat d’incorporació immediata; coneixement oral i escrit del català acreditat amb el certificat de nivell C o superior; concedeix un “valor afegit” a l’orientació a l’atenció sociosanitària i social; i valora l’experiència en gestió de serveis assistencials en l’àmbit de l’ICS o del SISCAT.

La convocatòria afegeix que “una vegada valorats els mèrits de cada aspirant, es podran realitzar entrevistes personals per a l’avaluació dels mèrits acreditats i especialment de les habilitats en temes de capacitat directiva, gestió i comunicació”. Al ser exclosos d’entrada, aquesta fase ja no s’ha esdevingut.

Aquesta situació ha provocat una barreja de sorpresa, incredulitat i perplexitat entre els professionals de l’hospital i de tot el sector sanitari de Lleida, que en són coneixedors. Alguns van destacar precisament que els requisits no són exigents en relació amb el lloc de treball a cobrir. A més, alguns van apuntar que entre els candidats hi hauria professionals que ja exerceixen tasques de gestió d’un nivell com a mínim similar.

tracking