SEGRE

SUCCESSOS SENTÈNCIA

Absolt un lleidatà d'abusar d'una nena perquè és “immadur”

El jove va iniciar una relació amb una adolescent de 13 anys de Madrid al conèixer-se en xarxes socials || El Tribunal Suprem assenyala que desconeixia que fos delicte

Vista de l’edifici del Tribunal Suprem a Madrid.

Vista de l’edifici del Tribunal Suprem a Madrid.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha absolt un lleidatà d’abusar sexualment d’una nena de 13 anys a l’estimar que l’acusat pateix un trastorn psicològic que li provoca “immaduresa”, situant-lo amb una mentalitat d’un adolescent d’entre 14 i 15 anys. L’alt tribunal confirma la sentència dictada en primera instància per l’Audiència de Madrid, al considerar que no ha quedat acreditat que el jove tingués coneixement que mantenir relacions sexuals amb una de menor de 16 anys era delicte. Segons la sentència, els fets denunciats van tenir lloc a Madrid el juliol del 2015. L’acusat, veí de Lleida, i la menor havien iniciat una relació després de conèixer-se a través de les xarxes socials. En aquesta data, diu la sentència, i aprofitant que el pare del jove havia de viatjar a Madrid, aquest hi va anar amb ell per veure’s amb la menor, que llavors tenia 13 anys i mig. En aquells dies, van mantenir relacions sexuals consentides. Va ser el pare de la nena qui va denunciar els fets al veure els missatges al mòbil de la seua filla. La causa judicial es va obrir per un delicte d’abús sexual a menor de 13 anys i per grooming, pel contacte a través de les xarxes socials. L’Audiència de Madrid el va absoldre i el pare va recórrer l’esmentada sentència. Tanmateix, el Suprem també l’absol amb els mateixos arguments de l’Audiència al considerar provat que l’acusat pateix una patologia psicològica que li provoca immaduresa, amb una capacitat d’un jove d’entre 14 i 15 anys i no de 20, l’edat que tenia en el moment dels fets. Així mateix, l’alt tribunal recorda que quan es va iniciar la relació, mantenir relacions sexuals consentides entre una de major de 13 anys i un adult no era delicte, ja que es va elevar als 16 anys el consentiment amb la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor l’1 de juliol del 2015. Per això, conclou que l’acusat desconeixia que aquesta relació pogués suposar un delicte, per la qual cosa assenyala que no ha de ser considerat culpable de les acusacions.

Augmenten un 19% les denúncies per delictes sexuals en un any a Lleida Les comarques lleidatanes van comptabilitzar l’any passat una quinzena de denúncies al mes per delictes sexuals, i es va tancar l’any 2019 amb un nou repunt. Segons les dades de Mossos, es van registrar un total de 180 denúncies per aquest tipus de delictes a la província de Lleida l’exercici passat, la qual cosa suposa un augment del 19% respecte al 2018. D’aquestes xifres es destaca l’increment dels casos coneguts per la Policia catalana d’atacs sexuals en els quals les víctimes van patir violència i intimidació. D’aquests casos, l’any passat se’n van denunciar 62, la qual cosa suposa tres de cada deu denúncies per delictes sexuals, amb un augment del 32% respecte al 2018. Així mateix, els Mossos van rebre 112 denúncies per abusos sexuals a la província davant les 95 d’un any abans.

tracking