SEGRE

VEÏNS CENTRE HISTÒRIC

Protesta del Barri Antic per l'incivisme i la delinqüència

Som Veïns preveu accions davant la “falta de solucions” de la Paeria || Proposen vianalitzar la zona i traslladar serveis socials

La reunió d’ahir entre Paeria i veïns del Barri Antic.

La reunió d’ahir entre Paeria i veïns del Barri Antic.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Centre Històric de Lleida preveuen mobilitzacions per fer visible la falta de solucions de la Paeria a l’incivisme i el tràfic de drogues al barri. Així ho va afirmar ahir la plataforma Som Veïns, després de reunir-se, juntament amb les entitats veïnals de Jaume I, l’Ereta i Centre Històric, amb representants de la Paeria. “El govern, malgrat haver presentat un diagnòstic correcte de la problemàtica del Centre Històric, ha estat incapaç de presentar propostes que la resolguin. Portem quatre reunions i estem igual o pitjor. Hem plantejat moltes propostes que es podien assumir econòmicament i fer-les efectives a curt i mitjà termini”, va afirmar un portaveu de Som Veïns, i va anunciar que a la pròxima assemblea proposaran “accions per reclamar mesures immediates contra l’incivisme i per a la persecució de la delinqüència” al barri. Va considerar que “els punts proposats pel govern ja havien estat presentats per l’anterior i havien fracassat majoritàriament. Repeteixen patrons i no ataquen la base de la problemàtica. Estan buides de contingut i són resultat de la falta d’imaginació i d’idees innovadores que ajudin a regenerar el barri”.

El col·lectiu va plantejar a la Paeria la conversió en zona de vianants dels carrers Parc, Panera, Peralta, Sant Carles, Múrcia, Veguer de Carcassona, Tallada, plaça del Dipòsit, Jaume I, Palau, Ronda de Sant Martí, Gairoles, Companyia i part de Sant Martí. També va demanar una unitat de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per lluitar contra el tràfic i consum de drogues i contra l’incivisme, díptics en diversos idiomes per explicar les normes bàsiques de convivència i una oficina al centre cívic de l’Ereta per atendre denúncies per problemes generats pels usuaris dels serveis socials del barri. De fet, sol·licita dispersar per la ciutat aquests serveis. Per la seua part, l’associació de Jaume I va reclamar també “començar a veure algun canvi” al barri.

La reunió d’ahir entre Paeria i veïns del Barri Antic.

La reunió d’ahir entre Paeria i veïns del Barri Antic.MAITE MONNÉ

tracking