SEGRE

Llum verda de Fira de Lleida al codi que veta l'Exèrcit a la fira d'FP

Preveu reconvertir aquest certamen en un saló de l’ensenyament

Una desena d'estudiants s'han manifestat avui per la presència de l'Exèrcit a la Fira FP de Lleida

Protesta per la presència de l'Exèrcit a la Fira FP de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El patronat de Fira de Lleida –format per Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç– va aprovar aquest dimecres per unanimitat el codi ètic que veta la participació de l’Exèrcit a la pròxima fira de Formació i Treball (F&T) que tindrà lloc els dies 16 i 17 d’abril, així com les normes generals de participació en els diferents esde· veniments que organitzi la institució. La finalitat principal del codi ètic serà garantir i potenciar els principis i valors basats en la cultura de la pau, la defensa de la igualtat i els drets humans, per la qual cosa no es permetrà l’assistència d’expositors que vulnerin aquests valors. “Disposar del codi ètic és un pas endavant important. Totes les fires de Catalunya s’estan dotant d’una eina com aquesta”, va explicar la segona tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet, que va afegir que “el codi no és per a una fira en concret, sinó per a totes”.

D’altra banda, es va anunciar que de cara a l’any que ve hi ha la intenció de canviar l’orientació de la fira F&T, fins ara centrada en la Formació Professional, per convertir-la en un saló que compti amb presència de la resta d’ensenyaments reglats.

Per la seua part, el cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa, va preguntar si aquest codi ètic “tindrà efectes sobre altres cossos de seguretat com ara la Guàrdia Urbana o bé els Mossos d’Esquadra, en termes de participació en altres fires” i va denunciar que no s’hagi informat anticipadament d’aquest codi. També va lamentar que “s’hagi vulnerat l’acord de reunir el grup de treball sobre el nou recinte firal de Lleida” i va demanar explicacions sobre les conseqüències que hagi quedat desert el concurs de lloguer de la festa de Carnaval als Camps Elisis.

tracking