SEGRE

Un detingut per la pallissa en grup a un home en ple carrer a Lleida

La investigació dels Mossos va relacionar els fets amb una plantació de marihuana a la partida Sant Just, per la qual ha estat arrestat un segon individu

Patrulles de la Guàrdia Urbana, dissabte a Comtes d’Urgell.

Patrulles de la Guàrdia Urbana, dissabte a Comtes d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts un home de 54 anys i dimecres un altre home de 34, tots dos veïns de Lleida, acusats de tenir una plantació de marihuana a l'Horta i dels delictes de lesions, amenaces, robatori violent i temptativa de detenció il·legal per la pallissa a un home dissabte al carrer Comtes d'Urgell.

Segons ha explicat la policia, des de mitjans de l'any passat els mossos havien iniciat una investigació al rebre informacions sobre un possible cultiu sotacobert de marihuana en un edifici de la partida Sant Just de Lleida. En el decurs de les vigilàncies van constatar la presència de persones ja conegudes per la policia que entraven i sortien del recinte tancat.

Per altra banda, el passat cap de setmana es va produir un incident greu al carrer Comtes d'Urgell de Lleida, quan cap a les 20.00 hores quatre persones van baixar d'un vehicle, van colpejar un home que es trobava al carrer i el van intentar introduir per la força al maleter. No ho van aconseguir i van fugir del lloc amb el mòbil de la víctima.

Unes hores més tard, una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar el turisme implicat en l'agressió i va identificar els ocupants.

Un cop denunciats els fets, els mossos es van adonar que varies de les persones implicades en l'agressió havien estat detectades en les vigilàncies a la partida Sant Just. Així, tot apuntava que la base del conflicte era la plantació de marihuana. Finalment, dimarts van detenir l'home que es trobava vigilant la finca i dimecres un dels sospitosos de l’assalt violent del cap de setmana.

La plantació de marihuana descoberta a la partida Sant Just de Lleida / Fotografia: Mossos d'Esquadra

El mateix dimecres a la tarda els investigadors van realitzar una entrada a la plantació. A la planta baixa van localitzar dues habitacions habilitades per cultivar esqueixos i a la superior una instal·lació amb un potencial de cultiu d'un miler de plantes de marihuana, amb tots els elements necessaris. Tot i estar ja tot recol·lectat, van trobar 3,3 kg de marihuana i tota una sèrie de restes de material vegetal que confirmaven que s'hi havia produït la droga. També van constatar que tenien una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

tracking