SEGRE

EDUCACIÓ CENTRES CONCERTATS

Arabell i Terraferma asseguren que Educació els renova el concert a Primària sis anys

Igual que tots els centres de l’entitat vinculada a l’Opus Dei, malgrat que Bargalló va afirmar que no el prorrogaria als que segreguen per sexes || La conselleria precisa que està tramitant la sol·licitud

Imatge de l’exterior de l’edifici del col·legi Terraferma.

Imatge de l’exterior de l’edifici del col·legi Terraferma.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Institució Familiar d’Educació, el grup educatiu titular dels únics centres a Lleida que segreguen els alumnes per sexe, Arabell (femení) i Terraferma (masculí), va afirmar ahir que el departament d’Educació ha renovat el concert en l’etapa de Primària per sis cursos, fins al 2026-2027 a tots els seus col·legis a Catalunya. El d’Infantil i Secundària ja es va renovar fa un any i mig i no conclou fins al curs 2022-2023.

En aquest sentit, un portaveu d’Educació es va limitar a dir que “s’estan fent els tràmits per renovar els concerts”, sense confirmar ni desmentir la renovació a aquests col·legis. Va precisar que “ens trobem a la fase inicial de la recollida de sol·licituds i cal avaluar els projectes educatius”.

També elimina les quanties variables que va posar en marxa el ministre del PP Wert

Tanmateix, fonts d’Institució Familiar van explicar que “vam fer els tràmits al desembre i fa una setmana el departament va confirmar a la nostra patronal, la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, la renovació dels concerts a Primària de tots els nostres centres”.

Aquest grup, vinculat a l’Opus Dei, és titular de nou escoles a Catalunya i dos a les illes Balears, i excepte a Igualada (on la pèrdua d’alumnes va causar la unió del col·legi femení i masculí), a la resta l’educació és diferenciada per sexes.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat en reiterades ocasions que “no hi haurà concerts per a les escoles que segreguen per gènere”. L’última vegada ho va dir al Parlament la setmana passada, referint-se al nou decret sobre l’oferta educativa i d’admissió d’alumnes, que encara no s’ha aprovat. En aquest sentit, fonts d’Institució van assenyalar que “la seua posada en marxa no serà aviat, tenint en compte que les escoles concertades han presentat 122.000 al·legacions al projecte, per la qual cosa demanem respecte a Bargalló”.

En cas que el decret acabi aprovant-se, van explicar que “tenim la seguretat jurídica per defensar el nostre projecte, ja que la llei d’Educació de Catalunya, l’Estatal i una sentència del Constitucional avalen el nostre model”.

tracking