SEGRE

HABITATGE REUNIÓ

Arquitectes advoquen per més lloguers socials i edificis més sostenibles

Jornada al col·legi sobre la innovació

Els ponents de la jornada, amb el president del Col·legi d’Arquitectes (centre), ahir a la tarda.

Els ponents de la jornada, amb el president del Col·legi d’Arquitectes (centre), ahir a la tarda.COAC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Arquitectes a Lleida va celebrar ahir una jornada per debatre sobre les alternatives a l’accés a l’habitatge en la qual els dos dels set ponents, els arquitectes Carme Trilla i Pol Massoni, van advocar per promoure la construcció de pisos socials i, al seu torn, que els immobles siguin més comunitaris i sostenibles.

En aquest sentit, Trilla va valorar positivament el nou decret d’accés a l’habitatge que està tramitant la Generalitat, i va assegurar que “és positiu perquè es complementa amb altres normatives i promou el lloguer social”. També va denunciar la deficiència d’aquest tipus d’immobles, assegurant que a Catalunya “fa falta sòl per fer més pisos socials”.

Demanen que a més de fer més pisos socials falta un “acompanyament” als inquilins

Així mateix, va recalcar que la construcció ha d’anar de la mà de la gestió i acompanyament, “que consisteix a supervisar l’ús d’aquests immobles, que la convivència sigui l’adequada i evitar la insolvència dels seus inquilins ajudant-los en la reinserció laboral, perquè moltes les persones que hi viuen no tenen feina”.

Per la seua part, l’arquitecte Pol Massoni va explicar la iniciativa que la cooperativa Lacol està duent a terme. “Apostem per fer un altre tipus d’arquitectura, una de més sostenible i solidària” i va detallar que les seues obres “es caracteritzen per habitatges més petits i zones comunes més amples, apostar per les energies renovables i que els materials siguin al menys contaminants possible, com ara la fusta”. A l’acte també van intervenir Saul Garreta, David Guàrdia, Miquel Muniesa, Coque Claret i Cristina Casol exposant diferents iniciatives i novetats arquitectòniques. La jornada la va obrir el president del col·legi a Lleida, Víctor Pérez-Pallarès.

tracking