SEGRE

Successos

Detingut a Lleida per un 'narcosubmarí' a Galícia

És sospitós de participar en l’organització de la descàrrega de la droga i donar cobertura als tripulants del semisubmergible

Detingut a Lleida per un 'narcosubmarí' que va arribar a Galícia

Detingut a Lleida per un 'narcosubmarí' que va arribar a GalíciaEFE/Salvador Sas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setena persona ha estat arrestada en les últimes hores a Lleida en relació amb el 'narcosubmarí' interceptat el desembre passat a la ria d’Aldán, a la província de Pontevedra, amb 3.000 quilos de cocaïna al seu interior, van informar fonts de la Guàrdia Civil.

Aquest home passarà aquest divendres a disposició judicial als jutjats de Balaguer, van precisar les fonts.

Igual com el detingut el desembre passat a València, el nou arrestat és sospitós de participar en l’organització de la descàrrega de la droga i donar cobertura als tripulants del semisubmergible.

Tots els arrestats prèviament han estat enviats a presó acusats d’un delicte de tràfic de drogues.

El submarí portava 152 farcells de cocaïna, encara que posteriorment els encarregats d’inspeccionar el submergible van trobar al seu interior un més d’uns 25 quilos.

Les investigacions, en les quals van col·laborar agents de Portugal, els Estats Units i el Brasil, van començar quan el Centre d’Anàlisi i Operacions en matèria de Narcotràfic (MAOC) va alertar al Centre contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) que la nau es dirigiria a Espanya per l’Atlàntic carregada de cocaïna.

Des d’aquell moment es va desplegar un dispositiu de detecció de mitjans aeronavals d’A Coruña i Pontevedra i es va reforçar la presència policial a tota la zona de costa per detectar la presència del submarí en el qual transportaven la droga.

La situació de temporal al mar no va permetre al semisubmergible entregar la droga a una segona embarcació i va obligar els seus tripulants a desplaçar-lo fins la costa, on els detinguts van provocar el seu enfonsament i el van abandonar.

Aquesta maniobra va ser detectada per una patrulla de la Guàrdia Civil amb mitjans de visió nocturna, que va localitzar el lloc d’arribada de la nau i la posterior fugida dels seus tripulants.

En aquell moment, es va detenir una persona que va aparèixer equipada amb un vestit de neoprè i hores més tard es va aconseguir detenir el segon narcotraficant, mentre que el tercer va aconseguir fugir momentàniament de les autoritats.

tracking