SEGRE

BARRIS VEÏNS

L'associació de Cappont denuncia la seua exclusió de l'acte de la plaça 1-O

Lamenta no ser una de les entitats convidades per la Paeria a l’estrena, quan va promoure donar-li el nom || “Vam ser els primers a demanar-lo i no ho reconeixen”

Els membres de la junta de l’associació de veïns de Cappont, a la futura plaça de l’U d’Octubre.

Els membres de la junta de l’associació de veïns de Cappont, a la futura plaça de l’U d’Octubre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de l’associació de veïns de Cappont es va mostrar ahir “indignada i enfadada” al saber que no havien estat convidats a participar en l’acte que l’ajuntament celebrarà dissabte per inaugurar la plaça de l’U d’Octubre a l’espai de davant de l’ambulatori de Cappont, al costat del carrer Marquès de Leganés.

La presidenta de l’entitat, Veni Ros, va recordar que “la nostra associació va ser la primera a demanar el nom de la plaça i ens sentim apartats d’aquest acte al no ser convidats com a entitat, ja que nosaltres vam promoure i vam presentar la sol·licitud del canvi de nom a l’antic consistori”. En aquest sentit, Ros va recalcar que “tres dies després de l’1 d’octubre, l’assemblea del barri va aprovar per unanimitat sol·licitar a l’ajuntament, que en aquell temps governava el PSC, canviar el nom de la plaça, que en aquell moment formava part del carrer Marquès de Leganés”. Sis dies després, l’associació va registrar la sol·licitud a l’ajuntament demanant el canvi al nomenclàtor. “La vam portar al ple de l’ajuntament i a la comissió de carrers abans que cap altre col·lectiu i ens sap greu que no se’ns reconegui la tasca que es va fer per presentar totes les sol·licituds i la paperassa per fer possible aquest canvi de carrer i que ni tan sols ens convidin com a entitat”, va dir Ros, que va afegir que, arran d’aquest succés, “cap membre de la junta no anirà a l’acte”. Així mateix, va recalcar que “no ens enfadem per no sortir a la foto ni per penjar-nos la medalla, sinó perquè no es reconeix tot el treball que hem fet”.

El debat sobre el nomenament de la plaça del CAP de Cappont com la plaça de l’U d’Octubre va nàixer dies després de l’1-O del 2017, ja que aquest lloc va ser un dels punts en els quals hi va haver càrregues policials durant el referèndum. Tant l’associació de veïns com els Comitès de Defensa de la República (CDR) van demanar a l’anterior govern socialista aquest nom i l’actual alcalde, Miquel Pueyo, ho va fer efectiu per decret fa unes setmanes. A l’acte estan convidats els CDR de Cappont, Cantaires de Ponent, el Col·lectiu Cultural Cappont, Anaïs Serret, germana de l’exconsellera Meritxell Serret, i Enric Sirvent, un dels ferits durant les càrregues de l’1 d’octubre.

tracking