SEGRE

Renfe diu que l'AVLO no s'aturarà a Lleida perquè vol que els trens vagin plens tot el trajecte

El president de la companyia, Isaías Táboa, ha confirmat que és a punt de tancar un nou contracte amb la Generalitat per prorrogar el servei de Rodalies

Imatge d’arxiu d’un tren d’alta velocitat passant per Lleida.

Imatge d’arxiu d’un tren d’alta velocitat passant per Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha confirmat que l'operadora i la Generalitat tenen enllestit l'acord perquè la companyia prorrogui en els propers anys el servei de Rodalies i que la seva concreció està pendent que el Ministeri de Transports transfereixi els 270 milions d'euros anuals del dèficit tarifari a la Generalitat. "Podríem signar un acord en el moment en què aquesta part que no podem solucionar el secretari ni jo estigui encarrilada", ha comentat Táboas en una conferència al Cercle d'Infraestructures.

D'altra banda, el president de Renfe ha explicat que l'AVE de baix cost, l'AVLO, no s'aturarà a ciutats més petites –com Tarragona, Lleida i Girona– perquè l'objectiu és que el tren viatgi ple entre Barcelona i Madrid. Això no es podria aconseguir, segons Táboas, si hi ha viatgers que baixen a la primera parada i el seu seient queda buit. "Aquest és el punt de sortida, si ens indica que això no és un problema podrem rectificar", ha garantit Táboas. Per ara, alguns d'aquests trens faran parada a Saragossa només.

Táboas també ha admès que Renfe no té experiència en el 'low cost', a diferència de futurs competidors com SNCF, i que si de mitjana un tren d'alta velocitat fa mig milió de quilòmetres aquest any, aquesta xifra augmenti al mateix temps que es busca la "màxima eficiència", com per exemple, eliminant serveis a bord com la cafeteria, posant més seients i prescindint de la classe preferent, segons ha detallat.

L'AVLO començarà a operar per Setmana Santa, el 6 d'abril, i fins ara ja s'han venut 120.000 bitllets.

tracking