SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Detingut a Lleida per la relació amb un narcosubmarí a Galícia

El jutge va decretar presó per a l’acusat d’ajudar la tripulació de la nau trobada a Cangas || Va ser arrestat a Albesa i tindria una empresa de karts a Alpicat

Vista del narcosubmarí enfonsat a la ria d’Aldán, a Cangas (Pontevedra), el novembre passat.

Vista del narcosubmarí enfonsat a la ria d’Aldán, a Cangas (Pontevedra), el novembre passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del jutjat d’instrucció número u de Cangas va decretar ahir l’ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per a un detingut a Lleida dijous per la seua presumpta relació amb un narcosubmarí interceptat el mes de novembre passat a la ria d’Aldán, a Cangas, Pontevedra, amb més de 3.000 quilos de cocaïna ocults a l’interior. Fonts judicials van assenyalar a aquest diari que l’arrest es va fer a Albesa i que l’investigat, I.R., natural de Vigo i qui tindria una empresa de karts a Alpicat, va prestar ahir declaració per videoconferència des del jutjat de Balaguer. Després de la seua declaració, serà traslladat a Pontevedra, on s’instrueix la causa. És acusat de descarregar la droga i ajudar els tripulants de la nau amb la mercaderia. Pel que sembla, feia uns cinc anys que residia a Albesa. A més del detingut a la Noguera, la Guàrdia Civil ha detingut sis persones més, que també van ingressar a la presó, en els últims mesos per la seua suposada relació amb el transport i descàrrega de la droga. En concret, el narcosubmarí, de poc més de 20 metres d’eslora i el primer d’aquest tipus localitzat a Europa, va ser enfonsat pels mateixos tripulants el 23 de novembre passat a la zona de Punta Couso. Després de ser reflotat i remolcat fins el moll d’Aldán, es van trobar més de 3.000 quilos de cocaïna ocults a l’interior, que haurien arribat al mercat il·lícit a un valor de 100 milions d’euros. A més, a començaments del mes de desembre passat, les forces de seguretat van trobar un nou farcell que contenia uns 25 quilos de cocaïna addicionals mentre es drenava l’aigua i el combustible de l’interior del semisubmergible.

El dia en què es va localitzar el narcosubmarí van ser arrestats dos membres de la tripulació, mentre que un tercer va aconseguir escapar-se, tot i que finalment va ser arrestat a finals de novembre. Els tres van ingressar a la presó després de declarar al jutjat de Cangas i van ser els que, suposadament, haurien provocat la inundació de la nau abans d’abandonar-la nedant.

Dos persones més van ser detingudes per, presumptament, donar-los cobertura a terra, i un altre individu va ser arrestat a València, per ajudar en la descàrrega.

tracking