SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Les empreses reprenen a la fi les obres del Museu Morera aturades des de l'estiu

Pueyo anuncia un “acostament de postures” i diu que d’aquí a quinze dies aprovaran el projecte modificat per incloure-hi les adoberies i reforçar l’estructura || Després l’enviaran a Cultura perquè el validi

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va anunciar ahir al matí que en els pròxims dies es podrien veure de nou obres a l’antiga Audiència per construir el Museu Morera, aturades des de l’estiu, al constatar un “acostament de postures” amb les empreses adjudicatàries. Però aquest diari va comprovar que una hora després dos operaris treballaven a l’interior de l’edifici en els preparatius per instal·lar una grua i preveien buidar l’aigua de les adoberies que es van trobar en l’excavació arqueològica. Pueyo va afirmar que “després de moltes reunions amb les empreses [Sorigué, Romero Polo i Arnó] hem procurat incorporar algun dels seus suggeriments i d’aquí uns quinze dies el projecte modificat estarà aprovat per la junta de govern”.

“L’UTE comptarà amb tres dies per fer-hi al·legacions, nosaltres ens pronunciarem i hauran de començar a executar el projecte”, va subratllar, i va afegir que després “l’enviarem a Cultura perquè el validi des del punt de vista de la protecció del patrimoni i creiem que serà ràpid”. L’alcalde va remarcar en aquest sentit que els 400.000 euros del modificat ja estaven previstos al pressupost de la Paeria d’aquest any i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va detallar que servirà per incorporar les adoberies i reforçar l’estructura.

Confia a no superar els terminis previstos per no perdre les ajudes d’altres administracions

Va recordar, així mateix, que aquest modificat no té res a veure amb els 640.000 euros que van reclamar les empreses per “danys i perjudicis” pel retard en l’inici de les obres, reclamació que es va desestimar. “El cost de l’obra és el que es va adjudicar, 4,6 milions més 400.000 d’addicionals que aporta l’ajuntament més IVA”, va puntualitzar

L’alcalde va insistir que “si l’UTE reacciona de la manera que esperem no ha de suposar necessàriament que superem els terminis previstos”, amb referència a executar obres per no perdre els ajuts d’altres institucions. “Són tres empreses importants, amb molta experiència, de Lleida, i si volen, som a temps de reprendre les obres i fer-les en el termini previst”, va recalcar.

Així mateix, va incidir que “el modificat només afecta la zona de les adoberies, que ocupen el 25 per cent de la planta baixa, i els tècnics de la Paeria ens diuen que les obres de la resta de l’edifici perfectament es poden reprendre”.

“L’informe tècnic dels serveis d’arqueologia conclou que la muralla que és més propera al carrer no representa cap impediment perquè ja s’han fet sondejos i que al punt on hi podria haver un fragment de muralla, l’únic que s’hi ha trobat és una estructura de formigó que segurament es va col·locar durant la construcció de l’antiga Audiència. Per tant, si hi era, va ser destrossat en aquells moments i ara la instal·lació d’uns puntals no danyaria cap resta valuosa”, va postil·lar.

L’alcalde diu ara que portar l’UTE al jutge seria “postureig” El primer edil va reconèixer que “són molts els col·lectius que manifesten preocupació” pel Museu Morera i va destacar que, “davant d’aquesta situació, teníem dos opcions: la del postureig de gestos o l’acció, i entenem que han passat mesos i no podem demanar més paciència als ciutadans”. “Vam dir que si arribàvem a un punt de desacord definitiu i les empreses seguien entossudides a no reprendre els treballs, ens reservàvem anar als tribunals perquè això és el que ens aconsella la secretaria general de la Paeria i els nostres serveis jurídics”, va explicar, i va incidir que “he parlat de postureig o acció i crec que la nostra obligació és tirar endavant el projecte negociant”. “Sempre és molt millor un bon acord que un llarg i incert procés jurídic. Ens reservem totes les possibilitats, però apel·lo a les empreses, vinculades històricament a Lleida”, va subratllar.

Dos operaris treballaven ahir a l’interior de l’antiga Audiència.

Dos operaris treballaven ahir a l’interior de l’antiga Audiència.ITMAR FABREGAT/MAGDALENA ALTISENT

Dos operaris treballaven ahir a l’interior de l’antiga Audiència.

Dos operaris treballaven ahir a l’interior de l’antiga Audiència.ITMAR FABREGAT/MAGDALENA ALTISENT

tracking