SEGRE

SERVEIS ALTA VELOCITAT

El Govern diu que Renfe anteposa l'interès comercial al públic amb l'AVLO

Un tren Avlo.

Renfe ven en una hora els 1.000 bitllets disponibles aquest dilluns d'AvloEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va denunciar ahir en una conferència a la Cambra de Tarragona que l’AVLO –l’AVE de baix cost– no tingui parada a Lleida ni a Tarragona “perquè els trens en aquest tipus de serveis han d’anar plens entre Barcelona i Madrid”, tal com va afirmar Renfe divendres passat.

Segons va manifestar Gavín, els arguments de l’operadora ferroviària constaten que prioritza “l’interès comercial davant de l’interès públic de la ciutadania” i, al contrari, el Govern considera que l’alta velocitat de mitjana distància és un servei “d’alt interès públic que s’ha de potenciar”.

El president de Renfe, Isaías Táboas, va argumentar la setmana passada que el baix cost del bitllet, d’entre 10 i 60 euros, obliga a portar el tren ple i les parades intermèdies a Lleida o Tarragona redueixen aquesta possibilitat. No obstant, va destacar que si el mercat diu que aquest fet no és un problema, rectificaran.

La Paeria, la Diputació, la Cambra de Comerç i la Generalitat, així com partits polítics, van reclamar que l’AVLO tingui parada a Lleida, igual que la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) i els usuaris habituals de l’Avant entre Lleida i Barcelona.

tracking