SEGRE

MEDI AMBIENT SOSTENIBILITAT

La Paeria exigeix més cabal a la CHE per a la canalització

Talamonte assenyala que l’han sol·licitat “reiterades vegades” amb altres municipis || Per evitar la proliferació d’algues

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, ahir als aigüamolls de Rufea.

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, ahir als aigüamolls de Rufea.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que augmenti el cabal del riu Segre al seu pas per Lleida per, entre altres factors, evitar que s’acumulin macròfits (algues que ajuden la proliferació de la mosca negra). Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, que va recalcar que aquesta és una demanda que “reclamem en totes les reunions amb la CHE i que no només hem fet des de Lleida, sinó des d’altres municipis”. Aquesta petició ve arran que al gener el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ratifiqués que la Paeria és la que ha de pagar la retirada de les algues després que portés a judici la CHE per pagar els costos de la seua extracció el 2017. Talamonte va afegir que, juntament a obtenir els drets de turbinatge del canal de Seròs, “l’augment del cabal és una de les grans batalles que estem deslliurant i ho continuarem reclamant”.

Talamonte i l’alcalde, Miquel Pueyo, van visitar ahir les obres de millora dels aigüamolls de Rufea. Entre altres espais, s’està construint un mirador, una passarel·la flotant, una bassa per a amfibis i un camí perimetral. Aquesta i les altres obres s’inauguraran el 22 de març.

tracking