SEGRE

BARRIS DIAGNÒSTIC

La Paeria constata inseguretat i tràfic de drogues al Barri Antic i proposa 60 accions

El govern elabora un nou diagnòstic de la zona per millorar-la amb mesures com fomentar el comerç, el turisme i organitzar esdeveniments || Som Veïns critica que les propostes no resolen la situació

Vistes dels carrers Cavallers i Tallada, al Centre Històric.

Vistes dels carrers Cavallers i Tallada, al Centre Històric.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha elaborat un ampli informe en el qual analitza la situació al Centre Històric amb propostes per millorar la situació al barri. Aquest estudi, que es va presentar a l’entitat Som Veïns, constata que “la degradació física i deixadesa d’edificacions; la desigualtat, marginalitat i exclusió social; el tràfic i consum de drogues de cocaïna, heroïna, haixix i marihuana, així com la prostitució; la generació de conflictes per aquestes pràctiques il·legals; l’estigmatització dels ciutadans i la sensació d’inseguretat són els símptomes que evidencien la segregació i la desigualtat social i urbanística al Centre Històric”.

El document de la Paeria analitza la situació de diversos carrers amb les seues debilitats i fortaleses

Fonts municipals van explicar que, encara que anteriorment ja s’havien elaborat altres diagnòstics, “era necessària una actualització per part de l’actual govern” i que “el compromís és abordar la problemàtica amb entitats que s’hi vulguin implicar”.

El document analitza la situació de diversos carrers, l’origen de les persones que hi conviuen, l’estat dels edificis, el tipus de locals comercials que hi ha, la neteja i activitats que s’hi porten a terme, com el tràfic de drogues. En concret, afirma que hi ha punts de trobada al carrers Tallada, Múrcia i Boters. De fet, apunta que la presència de sabates en cables elèctrics a Múrcia és per senyalitzar aquest carrer com a punt de tràfic de drogues, “com es fa en barris sud-americans”. També afirma que al carrer Companyia “existeix una xarxa de prostitució de dones d’origen marroquí”.

L’anàlisi manifesta que “és necessària una intervenció específica en cada zona” i que la part més degradada és la zona alta del carrer Cavallers i vies adjacents.

A partir d’aquesta situació, l’informe proposa unes seixanta accions per actuar, com la rehabilitació d’edificis, millorar les voreres, fomentar el turisme en llocs emblemàtics, fomentar ajuts al comerç, així com organitzar esdeveniments i concursos, crear una marca comercial, generar un circuit entre els comerços, ocupar espais com el Mercat del Pla, organitzar mercadillos i traspassar esdeveniments al barri, com el Carnaval i la Fira de Titelles.

Des de Som Veïns afirmen que “el govern ha fet una diagnosi correcta sobre la situació”, però lamenten que “no hagin estat capaços d’aportar solucions viables”. En aquest sentit, l’entitat proposa “la creació d’una unitat de coordinació entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per combatre el tràfic de drogues, construir una escola que atregui famílies al barri, dispersar per la ciutat els serveis de Jericó i Arrels, crear un grup de treball per donar un ús al Mercat del Pla, traslladar fora l’oficina d’atenció a temporers, crear una oficina per atendre denúncies de veïns per incivisme i implementar un estudi sobre la ubicació al barri a persones amb problemes de convivència i d’alta complexitat social”.

tracking