SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Ordenen investigar un pare a Lleida per suposats mals tractes als seus dos fills

L’Audiència de Lleida estima continuar amb les diligències després d’arxivar la causa el jutjat d’instrucció || Els informes apunten a lesions d’un dels menors

Vista de l’entrada de l’Audiència de Lleida al Canyeret.

Vista de l’entrada de l’Audiència de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha ordenat investigar la denúncia contra un pare acusat de maltractament habitual contra els seus dos fills. La interlocutòria revoca la decisió del jutjat d’instrucció 4 de sobreseure de forma provisional les diligències al considerar que no està justificada la investigació encara que l’Audiència assenyala que hi ha informes que mostren les lesions que ha patit almenys un dels menors.

Segons el tribunal, el jutjat d’instrucció va arxivar la causa perquè un informe de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) recull que la conducta inapropiada de l’investigat per reconduir el comportament dels seus fills està més vinculada “a la manca d’habilitats que a un maltractament habitual”. Segons l’Audiència, la causa es va iniciar arran de la denúncia de la mare dels menors i exparella de l’acusat en què afirmava que l’home havia agredit el seu fill de 9 anys quan era amb el pare en compliment del règim de visites imposat després de la separació dels cònjuges.

Tanmateix, el tribunal considera que hi ha prou indicis per seguir la investigació, ja que assenyala que el mateix informe de l’EATAV fa constar el relat dels menors, que van afirmar que l’investigat va colpejar a la cara i al cul el fill. Segons aquest informe, l’acusat “té un estil educatiu que utilitza el càstig físic per reconduir la conducta dels fills”. Una conducta, segons assenyala el mateix informe, que ja va portar a restringir les visites del pare. Així mateix, a la causa es va aportar un informe de lesions i un informe forense del qual es desprèn que el menor presentava marques a la cara i als glutis així com missatges telefònics de la filla de l’investigat en els quals demana a la mare que truqui a la policia perquè “el papi li està pegant i dur”. En vista d’aquests informes, l’Audiència coincideix amb l’acusació particular i la Fiscalia perquè es continuï amb la investigació a l’assenyalar que existeixen indicis d’un possible delicte de maltractament.

Els casos de maltractament infantil han augmentat en els últims mesos a la província de Lleida. Segons recull el Registre Unificat de Maltractaments Infantils, l’any passat, fins al 30 de novembre, es van comptabilitzar un centenar de casos atesos en hospitals i centres de salut per maltractament a nens i adolescents. Suposa un augment del 5,2 per cent respecte a tot l’any 2018, quan se’n van notificar 95 casos.

tracking