SEGRE

ECONOMIA SERVEIS

La continuïtat de les cinquanta hores gratis de zona blava a l'any, en l'aire

El govern espera la liquidació del pressupost per prendre una decisió

Un parquímetre en una zona blava de la ciutat de Lleida.

Un parquímetre en una zona blava de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La continuïtat de les cinquanta hores de zona blava gratuïtes a l’any per a conductors sense multes de trànsit, iniciativa creada el 2015 pel govern socialista, està en l’aire.

Avui finalitza el període actual de recàrrega (són 12,5 hores per trimestre) i el govern tripartit d’ERC, Junts per Catalunya i el Comú encara no ha decidit si segueixen amb les Hores Blaves. De fet, vincula la decisió final al resultat de la liquidació del pressupost del 2019, que amb tota probabilitat serà dolent. “Esperem determinar la liquidació del pressupost per prendre una decisió”, va assegurar ahir una portaveu municipal.

A mitjans d’aquest mes, el govern va afirmar que estaven “reformulant” el model d’Hores Blaves per “definir-lo”. Aleshores, a l’oficina de la concessionària de la zona blava, Eysa, ja hi havia un cartell que indicava que el període actual de recàrrega finalitzava el dia 29, de manera que aquesta era la data límit per establir el nou model. Fins al moment, per poder recarregar les 12,5 hores del trimestre els conductors no han de tenir sancions de trànsit en els tres mesos anteriors i els vehicles han d’estar empadronats a la capital.

Aquest diari va comprovar ahir que el servei de consulta de les Hores Blaves a través d’internet, per saber si un conductor té dret o no a les hores gratis del següent trimestre, indicava amb normalitat la possibilitat de recarregar la targeta per al quart període si es compleixen els requisits.

Segons assenyalen les últimes dades de la concessionària, l’any 2018 es van entregar 23.196 targetes d’Hores Blaves a conductors, tres mil més que a l’exercici anterior. En aquestes es van carregar 356.287,50 hores en un total de 248.326 operacions. Es van consumir 254.335,98 hores.

tracking