SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Un maltractador intenta suïcidar-se abans de ser condemnat d'assetjament

Ciutadans van evitar que es tirés pel buit de les escales del jutjat || Entrarà a la presó per complir una pena de tres anys per amenaces a Facebook

L’home va intentar tirar-se pel buit de l’escala.

L’home va intentar tirar-se pel buit de l’escala.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escena insòlita la que es va viure ahir al matí als jutjats del Canyeret quan un home que estava a punt de ser jutjat per assetjament i amenaces a la seua exparella va intentar suïcidar-se tirant-se pel buit de l’escala al conèixer la petició de condemna a la qual s’enfrontava. Ciutadans i personal judicial que van presenciar la situació van evitar que l’home es llancés al buit. Va succeir a la primera planta, al replà en el qual hi ha el jutjat Penal número 1 (on finalment es va celebrar el judici) i el jutjat de Violència sobre la Dona. Posteriorment, van acudir els agents dels Mossos encarregats de la vigilància de l’edifici i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre l’home, que pel que sembla va patir una crisi d’ansietat. Després d’aconseguir calmar-lo, l’home va poder ser jutjat en un judici per conformitat, després de l’acord al qual van arribar la seua lletrada amb la Fiscalia, que inicialment sol·licitava una condemna molt més gran.

L’acusat va acceptar finalment una condemna de tres anys de presó per assetjar i amenaçar reiteradament la seua exparella a través de WhatsApp i Facebook. El jutjat li va donar de termini una setmana perquè ingressés a la presó com a condemnat per un delicte reiterat d’amenaces i un delicte d’assetjament. També li van imposar una ordre d’allunyament de 1.000 metres durant deu anys, cinc per cada delicte.

Va enviar desenes de missatges a la víctima amb amenaces i insults dient-li coses com “et mataré”

Els fets van tenir lloc l’estiu de l’any 2018, quan l’ara condemnat va enviar desenes de missatges amenaçant i insultant a la víctima com ara “et rebentaré”, “em prendré la justícia per la meua mà”, “filla de puta, vaig a per tu” o “et mataré amb les mans o d’un tret”. Es dóna la circumstància que té en vigor una ordre d’allunyament respecte a la dona per una denúncia posterior als fets jutjats ahir. Un cop finalitzat el judici, el condemnat, que actualment no resideix a Catalunya, va reiterar la intenció de treure’s la vida.

Les xarxes socials i WhatsApp, un nou mitjà de prova

Cada vegada són més els judicis en els quals les parts implicades (Fiscalia, defenses i acusacions) aporten al judici com a mitjà de prova converses de WhatsApp o missatges a les xarxes socials com Facebook o Instagram en delictes com amenaces, assetjament o coaccions. A finals de l’any 2018, per exemple, l’Audiència de Lleida va condemnar a vuit mesos de presó un jove per amenaçar el que llavors era rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, a Facebook.

També s’imposen condemnes per difusió. Fa mig any, l’Audiència va condemnar a 14 mesos de llibertat vigilada dos de menors per difondre la foto d’una nena nua a través d’Instagram. La víctima va accedir a enviar la foto nua per temor que difonguessin un vídeo de caràcter sexual.

tracking