SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Fèlix Larrosa veu mala intenció del govern en els càlculs del dèficit

Nega una “despesa desbocada” del PSC el 2019 i assegura que el deute ha d’estar per sota de 160 milions || “Canvien de criteri perquè el forat sigui més gran”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’oposició a la Paeria, Fèlix Larrosa (PSC), va acusar aquest dijous el govern d’ERC, JxCat i el Comú de canviar el criteri “amb intencionalitat” al calcular el romanent del pressupost del 2019, xifrat en -3,5 milions. “No incorporen el de Turisme de Lleida i l’Institut Municipal d’Ocupació, que van tancar amb un positiu de 900.000 euros, quan sempre s’havia fet. No ho fan perquè volen que el forat sigui més gran”, va afirmar, i va afegir que “Pifarré [regidor d’Economia] menteix quan diu que [si s’hi inclouen] també s’hauria de comptar el parc de Gardeny”. “Seguint aquest criteri, també s’haurien de comptar els consorcis dels quals la Paeria forma part, com GlobaLleida”, va apuntar.

Larrosa, que va denunciar que no ha rebut informació sobre la liquidació, també creu que es “barreja de manera malintencionada” el deute que el govern xifra en 175 milions i la liquidació, que revela un dèficit de 10,8. “No en tenen ni idea. El deute ha d’estar per sota de 160 milions perquè el pressupost preveia una amortització de 9 milions al de la Paeria i de 6,5 de l’EMU. Si no, què han fet amb els diners?”, va destacar.

Va negar una “despesa desbocada” en el seu mandat argumentant que a 30 de juny s’havia executat el 41% de la despesa prevista, “igual que en anys anteriors”, i el 51% dels ingressos. Així mateix, va criticar que el tripartit “no prengués mesures” si ho veia necessari i va subratllar que “si tot està malament, per què se subvenciona la Generalitat amb 1,3 milions, amb 120.000 euros un campionat de pàdel i n’hi ha 358.000 més de sous al govern”. A més a més, vol saber “si s’han perdonat deutes” i va dir que “hi ha obligacions reconegudes que, en contra del criteri d’intervenció, han de ser a la llista de pagaments reconeguts com els 600.000 per a l’aeroport d’Alguaire”. En tot cas, va concloure que el tripartit no ha sabut “gestionar i llança porqueria sobre els altres” i va afirmar que se sent “perseguit”.

Pueyo insta els socialistes a presentar “xifres alternatives” L’alcalde, Miquel Pueyo, va instar ahir el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, a presentar xifres alternatives sobre la liquidació del pressupost del 2019 si no està d’acord amb les que va exposar dimecres pel govern tripartit. “Dir que les xifres menteixen i que això amaga una mala gestió... Que posin sobre la taula xifres alternatives. Com estan planificades i regulades, parlen per si mateixes”, va indicar, i va afegir que “en moltes ocasions en el mandat passat i en anteriors s’han aixecat objeccions [de l’interventor per qüestions econòmiques] al ple i això va deixar un rastre negre sobre blanc en termes econòmics que es pot seguir perfectament”. Respecte a l’acusació del PSC d’haver deixat perdre subvencions de la Diputació i no haver-se presentat al PUOSC, Pueyo va assenyalar que “si els nostres problemes econòmics vinguessin d’aquests dos detalls, em donaria per satisfet”.

530097_1.jpg

530097_1.jpgMAITE MONNÉ

tracking