SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a dos anys i 7 mesos per intentar tirar la seua ex pel balcó

La jutge li prohibeix atansar-se a la víctima a menys de 200 metres durant quatre anys més || Ja va ser condemnat el desembre del 2018 per maltractar la dona

530521_1.jpg

530521_1.jpgMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat Penal número 3 de Lleida ha condemnat a dos anys i set mesos de presó un veí de Lleida, Pedro V.C., per intentar tirar per un balcó la seua exparella, de la qual tenia una ordre d’allunyament. La magistrada considera provat que l’acusat va acudir l’11 de febrer passat al domicili de la víctima, situat al carrer Comtes d’Urgell, la va agredir i la va amenaçar malgrat que coneixia que tenia prohibit atansar-se a ella. Concretament, ha estat condemnat a un any de presó per un delicte de violència de gènere, a deu mesos per un delicte d’amenaces i a nou mesos per un delicte de trencament de condemna. A més, la jutge li imposa una ordre d’allunyament de 200 metres i de comunicació durant quatre anys pels delictes d’amenaces i violència de gènere. També haurà d’indemnitzar el propietari de l’habitatge pels danys que va causar al domicili. L’home ja va ser condemnat el desembre del 2018 per maltractar la dona. Li van imposar una ordre d’allunyament de dos anys que va incomplir amb l’agressió.

La Fiscalia i l’acusació particular, exercida per l’advocada Carme Culleré, van sol·licitar una condemna de tres anys de presó, un per cada un dels tres delictes. Per la seua part, la defensa va sol·licitar l’absolució. En el judici, que es va celebrar el 24 de febrer, la denunciant, que va declarar protegida per una mampara, va explicar que “eren sobre les sis o les set del matí quan d’una puntada de peu va obrir la porta, em va escopir, em va agafar del coll i em va portar fins al balcó per tirar-me. Vaig aconseguir agafar-me a la barana i que fugís al demanar jo auxili”.

La dona també va assegurar que el seu ex la va amenaçar dient-li “ets una filla de puta i tu i totes les dones hauríeu d’estar mortes”. En canvi, l’acusat va dir que tot era una denúncia falsa de la seua exparella. Dos agents de la Guàrdia Urbana van corroborar la versió de la denunciant i que la dona “estava molt nerviosa”. Un d’ells va explicar que va perseguir sense èxit el presumpte agressor. Va ser detingut l’endemà per una patrulla en un edifici en obres al Parc de l’Aigua i el jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés preventiu a la presó pel risc de reiteració delictiva. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant de l’Audiència de Lleida.

tracking