SEGRE

SEGURETAT OCUPACIÓ

La demora d'un concurs frena la incorporació d'onze nous urbans a Lleida

Per a agents d’altres cossos, està pendent d’una entrevista des de fa quatre mesos

Agents de la Policia Local a la parada de Santa Cecília.

Agents de la Policia Local a la parada de Santa Cecília.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs convocat per la Paeria el maig del 2019 per cobrir 11 places de la Guàrdia Urbana a través d’un concurs de mobilitat horitzontal destinat a agents d’altres cossos o d’altres policies locals, continua sense estar resolt malgrat que havia de servir per ampliar de forma ràpida els efectius disponibles. Al tractar-se d’agents en exercici, els que aconsegueixen les places no han de fer el curs de vuit mesos a l’Escola de Policia de Catalunya a Mollet del Vallès, que sí que és obligatori per als que aproven les oposicions obertes al públic en general.

El concurs ja va començar amb mal peu, perquè després de ser publicades les bases s’hi va introduir una modificació que va retardar el termini de presentació de sol·licituds fins el 23 d’agost, quan inicialment havia d’estar tancat a començaments de juny. Finalment, les proves mèdiques i psicotècniques van tenir lloc a l’octubre i els resultats es van fer públics ja fa gairebé 4 mesos, el 19 de novembre.

Des d’aleshores està pendent la celebració de l’entrevista personal, que juntament amb el barem dels mèrits del currículum determinarà qui ocuparà les 11 places, però la Paeria encara no l’ha convocat. Un portaveu municipal va assenyalar fa uns dies sobre les entrevistes que “només falta marcar la data i esperem que es puguin fer ben aviat”. Fonts del govern van confirmar ahir que la situació continua sent la mateixa.

Representants del sindicat Asigull, majoritari a la Guàrdia Urbana, van criticar aquesta demora. En aquest sentit, van destacar que quan es va convocar el concurs se’ls va notificar que l’objectiu era que aquests nous 11 agents poguessin incorporar-se a finals de l’estiu passat. “De passada que van, arribaran més tard que els 21 de les oposicions”, van lamentar. I és que paradoxalment, aquestes oposicions, que compten amb més proves, ja van quedar resoltes a l’octubre i els que han guanyat aquestes places estan fent el curs a l’Escola de Policia i s’incorporaran al juny.

Les mateixes fonts d’Asigull van criticar la gestió d’aquesta convocatòria per part del departament de Personal i van assenyalar que s’afegeix a diverses actuacions que han estat rectificades per ordre judicial al llarg dels últims anys.

Altres membres de la Urbana també van expressar la seua estranyesa per la no-resolució d’aquest concurs.

tracking