SEGRE

EQUIPAMENTS BARRIS

Les plaques solars tèrmiques de la residència Balàfia II s'han de substituir al ser inservibles

L’edifici va ser acabat a finals del 2012, fins al maig del 2017 no va iniciar l’activitat i les instal·lacions es van deteriorar || La Generalitat treu a concurs els treballs per gairebé 193.000 euros

Imatge de l’edifici de la residència Balàfia II, ubicada al carrer Vic.

Imatge de l’edifici de la residència Balàfia II, ubicada al carrer Vic.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha tret a concurs les obres de condicionament de les plaques solars tèrmiques ubicades a la coberta de la residència Balàfia II, ubicada al carrer Vic, per un import de 192.829,06 euros. Segons indica l’informe justificatiu de les necessitats dels treballs, la finalitat és “posar en funcionament les plaques de la coberta de l’edifici i disposar els mitjans necessaris per ser explotades”. De fet, detalla que, per això, “serà necessari substituir els captadors solars existents i col·locar una passarel·la de servei per poder efectuar el manteniment d’aquesta instal·lació”.

L’informe destaca que l’edifici va ser acabat a finals del 2012 i fins al maig del 2017 no va iniciar l’activitat, “estant la instal·lació en fase d’inactivitat, la qual cosa va provocar el total deteriorament dels captadors solars per sobreescalfament i la falta d’accés per poder efectuar-ne el manteniment”.

Assenyala que actualment “la instal·lació solar tèrmica es troba fora de servei sense possibilitat de posar-la en marxa a causa de la pèrdua de vuit dels tubs captadors i alguns també estan trencats”. Segons l’informe, “la causa del deteriorament d’aquesta instal·lació ha estat causada per diferents factors, com la posada en marxa per a proves i la posterior paralització de la instal·lació durant un temps prolongat, factors climatològics (tempestes i calamarsades) i inaccessibilitat a la instal·lació”.

En aquest sentit, el sistema de producció d’aigua calenta sanitària mitjançant una instal·lació d’aprofitament de l’energia solar, que és el que s’ha de substituir, garanteix un mínim del seixanta per cent% del total de les necessitats tèrmiques de l’immoble, complint l’ordenança reguladora, mentre que la producció solar es completa amb el suport de calderes de gas natural.

Tanmateix, la UdL va publicar ahir una resolució en la qual decideix no adjudicar el contracte perquè el període d’execució de les obres no és la idònia. “L’informe del cap d’infraestructures informa que la realització de l’obra ha d’executar-se entre els mesos d’abril i el juliol”, assenyala el text, que afegeix que “aquest període no és l’idoni per realitzar l’obra ateses les altes temperatures previstes i perquè l’activitat que es porta a terme a les instal·lacions afectades es quedarien sense climatització en el període d’execució de l’obra”.

La UdL desestima reformar la climatització a Agrònoms La Universitat de Lleida (UdL) tenia previst substituir els sistemes de climatització de l’edifici principal del campus d’Agrònoms perquè són antics i han registrat diverses avaries, per la qual cosa el mes de desembre passat va treure a concurs els treballs per un pressupost de 346.900,46 euros, IVA inclòs. S’hi van presentar fins a un total de quatre ofertes.

tracking