SEGRE

EDUCACIÓ PROGRAMA MAGNET

Construint escola a Cappont

El col·legi Camps Elisis obre les portes per mostrar el seu projecte d’ensenyament a través de l’arquitectura || Jornada amb diversos tallers relacionats amb aquesta disciplina

Un dels tallers de la Jornada d’Arquitectura a l’Escola del col·legi Camps Elisis.

Un dels tallers de la Jornada d’Arquitectura a l’Escola del col·legi Camps Elisis.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·legi Camps Elisis de Cappont va obrir ahir les portes al barri per mostrar el seu projecte d’ensenyament a través de l’arquitectura, en el marc del programa Magnet que desenvolupen amb el Col·legi d’Arquitectes. Alumnes i pares van participar en tallers de construcció amb làmines de cartró o amb unes peces denominades arkilàstic, entre altres activitats, que van servir al centre per donar a conèixer el seu sistema pedagògic.

El director, Jordi Porta, va destacar que van organitzar aquesta jornada com a “mostra de com anem incorporant l’arquitectura en el treball de l’escola”. “La nostra pretensió és que l’arquitectura sigui una línia conductora al llarg d’Infantil i Primària integrant-la en el currículum, perquè es poden treballar les matemàtiques, les ciències, la tecnologia i també la comunicació”, va detallar, i va afegir que l’arquitectura “li dóna una visió global”. En aquest sentit, el tresorer del Col·legi d’Arquitectes, Lluís de la Fuente, va dir que “aporta una manera de solucionar els problemes transversals”.

El director va apuntar que a través d’aquest programa els alumnes de cicle mitjà faran propostes per transformar el pati de la zona que dóna al parc Camps Elisis. I de cara a la futura ampliació del col·legi (el Centre de Formació d’Adults del Segrià es traslladarà al col·legi Joan Maragall i l’actual seu servirà per ampliar l’escola), va indicar que estan estudiant els espais actuals, com els utilitzen i què necessitarien en els nous. La idea és que els alumnes “siguin partícips i vegin què és factible fer. Ajudar-los que tinguin criteri”, va concloure.

tracking