SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El PSC ratifica Ordeig, que demana acabar amb “una dècada nefasta per al territori”

La portaveu al Congrés, Adriana Lastra, defensa que la llei sobre llibertat sexual és “una victòria del moviment feminista” || Anuncia que la salut bucodental s’incorporarà al sistema sanitari públic

Larrosa, Siurana, Crespín, Cunillera, Lastra i Ordeig, ahir al congrés que es va celebrar a la Llotja.

Larrosa, Siurana, Crespín, Cunillera, Lastra i Ordeig, ahir al congrés que es va celebrar a la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran va ratificar ahir Òscar Ordeig com a primer secretari del partit amb 103 vots a favor i un de nul així com la nova comissió executiva del partit a la província. Entre els principals càrrecs a la directiva hi ha Sílvia Romero com a viceprimera secretària del Pirineu; Silveri Caro com a viceprimer secretari de la plana de Lleida; Judith Alcalà com a secretària d’organització; Dolors Miret com a secretària de Política Municipal; i José Crespín com a secretari de polítiques institucionals i estratègia, entre d’altres.

Al congrés, al qual va assistir la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats i vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, Ordeig va demanar “girar full de 10 anys nefastos per al territori i el sector agroalimentari”, alhora que va demanar “sumar esforços” perquè el PSC guanyi les eleccions catalanes.

Lastra va recalcar que l’“únic camí per assolir la pau, la convivència i la prosperitat és el diàleg”

D’altra banda, Ordeig, que repeteix al capdavant de la secretaria provincial, va criticar durament la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, pel sistema dels ajuts pels incendis del mes de juny passat, que obliga els agricultors a assegurar les seues finques per poder cobrar-los i per criticar la qualitat de la fruita de Lleida. “És impresentable el que ha passat i per això l’hem reprovat, perquè no es pot menysprear un sector tan important com l’agroalimentari, que suposa el 3,5 per cent del PIB català.”

També va instar a fer les fronteres “més permeables” i que Lleida tingui relació “tant amb Barcelona com amb Aragó, Andorra i França” i va recalcar la necessitat d’un canvi a la Generalitat. “O canviem de Govern o els problemes i la foscor continuaran, així no podem seguir”, va concloure Ordeig.

A més d’Ordeig i Lastra, al congrés també van intervenir per vídeo la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que finalment no va poder assistir-hi. En nom seu, Lastra va anunciar que “inclourem la salut bucodental en el sistema sanitari públic”. Al seu torn, la portaveu del PSOE al Congrés va defensar la nova llei sobre llibertat sexual, assegurant que “ens fa més lliures, segures i independents i aquest és un assoliment del moviment feminista”. Així mateix, va demanar als homes que “deixeu de demanar-nos que en empoderem i deixeu-nos exercir el poder, ni permís ni perdó”.

D’altra banda, Lastra va posar en relleu la pujada de les pensions i el salari dels funcionaris, i va assegurar que “en quinze dies hem millorat la vida de 15 milions de persones”, alhora que va recalcar que “no ens aixecarem de la taula de diàleg” amb la Generalitat. Va insistir que “cap futur no es construeix sobre l’odi i per això escoltem i respectem l’adversari amb l’esperança d’arribar a un acord i l’únic camí per assolir la pau i la convivència és el diàleg”, va concloure Lastra.

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, es va mostrar contundent ahir durant el congrés del partit a Lleida a la Llotja, a l’assegurar que “ja hem guanyat. Érem els que defensàvem el diàleg i que una altra Espanya era possible i ho hem demostrat i ara, després de guanyar les batalles polítiques, toca guanyar les electorals”.

No obstant, Iceta va reconèixer que “també hem tingut males notícies, com la pèrdua de l’alcaldia de Lleida”. Sobre això, va defensar la figura dels exalcaldes socialistes Siurana, Ros i Larrosa i va assegurar que “els passos del nou govern municipal demostren que no saben on s’han ficat” i va afegir que la pèrdua de la Paeria per part dels socialistes “la patirà tot el territori”. D’altra banda, va instar a “passar a l’ofensiva per defensar Lleida i el Pirineu, perquè els que han guanyat els comicis fins ara en aquest territori no han fet res per defensar el territori ni frenar la despoblació ni la falta d’inversió”.

Per això, es va comprometre que “si sóc president de la Generalitat tindré com a mínim un o dos consellers de Lleida perquè la província tingui veu pròpia i se senti representada”.

Larrosa, Siurana, Crespín, Cunillera, Lastra i Ordeig, ahir al congrés que es va celebrar a la Llotja.

Larrosa, Siurana, Crespín, Cunillera, Lastra i Ordeig, ahir al congrés que es va celebrar a la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

tracking