SEGRE

IGUALTAT

Lleida reclama la plena igualtat de les dones

Integrants de la Coordinadora 8-M intenten boicotejar l’acte institucional unitari al crit de "les institucions no ens representen", però els Mossos ho impedeixen

Lleida reclama la plena igualtat de les dones

Lleida reclama la plena igualtat de les donesS.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ha reivindicat aquest diumenge, a la plaça 8 de Març, la plena igualtat per a les dones en tots els àmbits, en l’acte institucional unitari de commemoració del Día Internacional de les Dones. Un grup de joves de la Coordinadora 8-M ha intentat boicotejar-lo al crit de "les institucions no ens representen", però els Mossos d’Esquadra han impedit el seu accés a la plaça i les han retingut a l’altre costat del carrer Rovira Roure, situació que ha provocat alguns moments de tensió. Abans, havien tallat el Passeig de Ronda i els agents haurien practicat algunes identificacions.

La periodista Gina Raymat, conductora de l’acte unitari, ha animat a lluitar contra els "estereotips i imaginaris sexistes" i Rosa Maria Prats, encarregada de llegir el manifest, ha destacat que, malgrat els avenços aconseguits, "la igualtat entre dones i homes en la vida quotidiana encara no és una realitat". "A la pràctica persisteixen desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals", ha subratllat. En aquest sentit, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha detallat que actualment un 48% dels regidors de la Paeria són dones i s’ha mostrat convençut que aquest "sostre" se superarà en les pròximes eleccions municipals. Per la seua part, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, ha incidit que en els últims quatre anys han augmentat les dones en càrrecs electes en l’àmbit local. En concret, un 6% les alcaldesses i un 26,7% les regidores.

L’acte ha finalitzat amb la construcció d’un puzle gegant com a símbol de les diferents peces que són necessàries per formar el camí cap a la igualtat.

Lleida reclama la plena igualtat de les dones

Lleida reclama la plena igualtat de les donesS.E.

tracking