SEGRE

SALUT EQUIPAMENTS

La clínica L'Aliança de Lleida preveu reobrir el pròxim 1 d'abril

L’edifici ja està pintat i falta posar en marxa els subministraments i traslladar maquinària i mobles || Es dirà NovAliança

Imatge d’arxiu de les obres, a finals de l’any passat.

Imatge d’arxiu de les obres, a finals de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La clínica de Ponent (antiga L’Aliança) preveu reobrir finalment el pròxim 1 d’abril, una vegada acabades les obres per rehabilitar l’estructura de l’edifici després de la gran esquerda que va aparèixer a la segona planta i que va obligar a tancar el centre l’octubre del 2018.

Fonts de la clínica, que passarà a dir-se NovAliança, van explicar que la previsió és reobrir l’1 d’abril si es compleixen els terminis de les obres.

La clínica va tancar l’octubre del 2018, de manera que reobrirà un any i mig després

“Estan molt avançades”, van afirmar, i van assenyalar que “ja estan les vuit plantes pintades i, per exemple, faltaria posar en marxa els subministraments i traslladar la maquinària i mobiliari, que estan en una nau”.

Des del comitè d’empresa també van explicar que “la propietària ens ha dit als empleats que si es compleixen els terminis de l’acabament de les obres, ens hi hem de reincorporar l’1 d’abril”. Quan la clínica va tancar, la propietària, Divina Pastora, va aplicar un ERO temporal per a 177 dels 215 empleats, ja que van continuar treballant els de l’edifici annex de consultes externes, que ha seguit obert.

De fet, la clínica va sol·licitar al departament de Treball prorrogar l’ERO fins al pròxim 31 de març, ja que acabava el 31 de desembre i aleshores encara no havien finalitzat les obres. I és que la complexitat dels treballs ha fet que s’hagi anat retardant la previsió de reobertura, que inicialment es va fixar per a l’estiu passat, posteriorment per a l’octubre i després a finals del 2019.

Durant el temps en què la clínica ha estat tancada, ha continuat efectuant operacions i proves que li deriva el departament de Salut subcontractant altres centres.

Entre Divina Pastora i el grup Mi Tres Torres, que s’encarrega de la gestió del centre, han assumit una inversió final de 14 milions d’euros per, a més de les obres, adquirir equipament nou.

Així mateix, Mi Tres Torres adquirirà la propietat del negoci, i per la seua banda Divina Pastora continuarà sent la titular de l’edifici, per la qual cosa li pagarà un lloguer.

tracking