SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Un maltractador, acusat de pegar a la seua ex en un permís de la presó

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de sis anys || L’home va trencar l’ordre d’allunyament i els Mossos van dir que la víctima estava “atemorida”

El judici es va celebrar al jutjat penal 3 de Lleida.

El judici es va celebrar al jutjat penal 3 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de sis anys de presó per a un home acusat de pegar a la seua exparella, de la qual tenia una ordre d’allunyament, durant un permís del Centre Penitenciari Ponent, on estava intern per uns fets similars. En un judici que es va celebrar ahir al migdia al jutjat Penal 3 de Lleida, l’acusat va negar l’agressió mentre que la denunciant, que va retirar l’acusació, només va admetre que van tenir una discussió. Malgrat això, la Fiscalia va mantenir l’acusació.

La Fiscalia va mantenir ahir l’acusació malgrat que la denunciant va retirar els càrrecs

La suposada agressió es va produir la matinada del 16 de novembre de l’any passat en un apartament del carrer Anselm Clavé de la capital del Segrià. Els Mossos d’Esquadra van anar fins a l’immoble al ser alertats d’una forta discussió. “Ens va obrir l’acusat, que ens va dir que estava sol. A l’inspeccionar l’habitació, vam veure que hi havia sang als llençols i en altres llocs. Posteriorment, un altre company va localitzar al pis superior una dona que tenia un blau a l’ull i restes de sang. Ens va dir que l’havia agredit la seua exparella”, va declarar un policia.

Sobre l’estat de la víctima, el mosso va declarar que “més que nerviosa, estava atemorida”. Un altre agent va afegir que “la dona va dir que havia estat agredida”. L’acusat, en canvi, va afirmar que “em vaig reunir amb la meua ex perquè em va trucar ja que havia tingut un accident i tenia ferides”. Va negar que l’hagués agredit i va dir que la dona se’n va anar a la planta superior “perquè es va espantar quan va venir la policia”. Tanmateix, segons la Guàrdia Urbana, l’acusat era el conductor del vehicle accidentat i va fugir del lloc. “Els altres dos conductors implicats van explicar que un home va sortir del cotxe i es va escapar”, van afirmar els urbans. També van negar que la dona tingués ferides com un blau a l’ull. El fiscal va mantenir els càrrecs per lesions i trencament de condemna. La defensa va demanar l’absolució. L’acusat està en presó preventiva per aquesta causa.

Un cas semblant s’ha saldat amb dos anys i set mesos de presó

S’ha de recordar que el jutjat penal 3 de va condemnar la setmana passada, en un cas similar, a dos anys i set mesos de presó un veí de Lleida, Pedro V.C., per intentar tirar per un balcó la seua exparella, de qui tenia una ordre d’allunyament, com va avançar aquest diari dissabte. La magistrada considera provat que l’acusat va anar l’11 de febrer passat al domicili de la víctima, situat al carrer Comtes d’Urgell, la va agredir i la va amenaçar tot i que coneixia que tenia prohibit atansar-s’hi. Concretament, ha estat condemnat a un any de presó per un delicte de violència de gènere, a deu mesos per un delicte d’amenaces i a nou mesos per un delicte de trencament de condemna. La jutge li imposa una ordre d’allunyament de dos-cents metres durant quatre anys.

tracking