SEGRE

LABORAL

Empreses del sector de la instal·lació lamenten que l'oferta de FP no s'ajusta a la demanda

La Coell crea les beques Josep Oriol Pelegrí per als millors alumnes d’aquest sector

Empreses del sector de la instal·lació lamenten que l'oferta de FP no s'ajusta a la demanda

Empreses del sector de la instal·lació lamenten que l'oferta de FP no s'ajusta a la demandaMaria Marquès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (Coell) ha creat les beques Josep Oriol Pelegrí, que premiaran amb 250 euros a cadascun dels 17 millors alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior sobre instal·lacions que imparteixen nou centres a Lleida. “Aquesta iniciativa pretén honrar la memòria de l’enginyer Josep Oriol Pelegrí, vinculat a la Coell i a l’Agrupació d’Instal·ladors de Serveis de la Construcció (Agrisec), qui va morir el juny de l’any passat,” va explicar ahir el president de la Coell, Josep Maria Gardenyes.

Està previst que aquestes beques siguin permanents i que la primera promoció premiada serà de l’actual curs 2019-2020, en un acte que se celebrarà el 28 de maig. Una taula avaluadora integrada per docents especialistes en la matèria serà qui decidirà, amb la verificació de Coell i Agrisec, qui són els 17 alumnes premiats. Els centres participants són el col·legi Episcopal, els instituts Caparrella, Escola del Treball, Guindàvols, La Salle (Mollerussa), Josep Vallverdú (Les Borges), Alfons Costafreda (Tàrrega) i els de Tremp i Guissona.

En un acte amb representants d’aquests centres, d’Agrisec i amb la presència de la mare de Pelegrí, Gardenyes va demanar als centres formatius “de tenir en compte la prevenció en riscos laborals”, ja que Pelegrí va morir per un accident laboral. També va assenyalar que “volem que la Formació Professional sigui un referent, ja que ha estat descuidada, tenint en compte la falta de mà d’obra qualificada.” En aquest sentit, des d’Agrisec van lamentar que el departament d’Educació “no faci una bona planificació sobre l'oferta de cicles, tenint en compte la demanda de les empreses”.

El seu president, Francesc Grau, va afirmar que falta personal en tots sectors de la instal·lació, com les telecomunicacions, electricitat, energies renovables i manteniment, entre d’altres. “Amb aquestes beques, a més de reconèixer la figura de Pelegrí, volem que sigui un incentiu per promocionar la FP”, va assenyalar i va anunciar que l’aula de formació d’Agrisec portarà el nom de Pelegrí.

tracking