SEGRE

TRIBUNALS PERSONAL

Magistrats de l'Audiència cobreixen altres jutjats per falta de jutges

Els titulars estan de baixa i tot just hi ha substituts perquè no hi ha recursos, segons el TSJC

Vista general del Canyeret.

Vista general del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Magistrats de l’Audiència de Lleida han hagut d’anar en aquestes dos últimes setmanes als jutjats penals del Canyeret perquè es poguessin celebrar judicis programats davant de la manca de jutges, tant titulars com substituts. Es tracta d’una situació insòlita a Lleida i es deu a la falta de recursos del ministeri de Justícia per augmentar la borsa de jutges substituts, segons van informar a aquest diari des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Les comarques de Lleida compten amb tres jutjats penals, tots situats al Canyeret. Les jutges titulars del número 2, Inma Martín, i del número 3, Judith Arbonés, estan de baixa, per un accident i per maternitat, respectivament, segons van informar fonts judicials. Al número 1 no hi ha titular, segons consta al directori del Consell General del Poder Judicial. A aquesta situació cal afegir la falta de jutges a la borsa de substituts, la qual cosa ha provocat que els magistrats de l’Audiència de Lleida hagin de cobrir els penals.

El president del TSJC ja va alertar a l’octubre que la borsa de jutges substituts estava buida

Així, per exemple, la presidenta de l’Audiència va encapçalar dilluns al jutjat penal 3 la vista contra un home acusat d’agredir l’exparella durant un permís del Centre Penitenciari Ponent. També han cobert judicis els magistrats Víctor Manuel García, Mercè Juan i María Ángeles Andrés. La falta de jutges a Lleida ja la va posar de manifest l’octubre passat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, que va informar que la borsa de jutges substituts a la demarcació de Lleida estava buida, un extrem insòlit i que es va produir alhora de la marxa del jutge de Tremp i un dels tres de Balaguer, que van demanar el trasllat. Jutges de Lleida van haver d’assumir els seus assumptes. Barrientos també va indicar que un dels punts febles era la càrrega de treball als jutjats socials, amb judicis per acomiadaments que s’arriben a demorar un any i mig.

Diversos ascensors del Canyeret porten des del gener precintats

Tres dels vuit ascensors que hi ha al Canyeret per als usuaris continuen precintats per “defectes molt greus”. Val a recordar que els vuit elevadors van quedar inutilitzats el 22 de gener passat després d’una inspecció amb resultats desfavorables al detectar-s’hi diverses fallades, com ja va avançar SEGRE.

La previsió inicial era que en una setmana estiguessin de nou en funcionament. Tanmateix, només cinc, entre els quals els dos que hi ha al jutjat de guàrdia i del penal, es van poder reparar. En canvi, es va determinar que s’havia de canviar la maquinària de tres dels elevadors, segons van informar des de Justícia. Dos d’aquests són els que hi ha a l’Audiència. En el cas que alguna persona necessités l’ascensor, podia utilitzar els que hi ha per a ús intern.

tracking