SEGRE

SANITAT LABORAL

El Santa Maria fa 33 llocs de treball fixos i el de Tremp, sis

D’infermers, fisioterapeutes i treballadors socials, entre d’altres || És un procés per fer fixos 119 contractes eventuals

Imatge d’arxiu d’un curs per a infermers.

Imatge d’arxiu d’un curs per a infermers.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l’hospital Santa Maria i l’hospital comarcal del Pallars, ha iniciat un procés d’estabilització d’ocupació per a noranta-vuit llocs de treball al centre de Lleida i vint-i-un per al de Tremp que es divideix en dos convocatòries. La primera ja s’ha celebrat i ha estat per a trenta-tres llocs de treball al Santa Maria i sis per al del Pallars, a la qual es van presentar unes cinquanta persones.

Ara, GSS ja ha publicat el llistat provisional de llocs de treball assignats per a vint infermers, quatre treballadors socials, quatre fisioterapeutes, tres terapeutes ocupacionals, un educador social i un optometrista per al Santa Maria i cinc infermers i un fisioterapeuta per a l’hospital de Tremp. Fins ara, aquestes places corresponien a llocs de treball ocupats amb contractes temporals, per la qual cosa aquesta mesura ha estat ben rebuda pels treballadors. “Era necessari estabilitzar llocs de treball”, va manifestar ahir la presidenta del Comitè d’Empresa del Santa Maria, Magda Fontova.

Aquest l’any se celebrarà una altra convocatòria per a 65 llocs de treball al Santa Maria, 20 metges

Fonts de GSS van explicar que al llarg d’aquest 2020 es continuarà desenvolupant aquest procés d’estabilització amb altres categories professionals. Per al Santa Maria, vint-i-dos corresponen a metges (tant especialistes com de família), vint a tècnics en anatomia i de diagnòstic de la imatge i auxiliars d’infermeria; quinze a auxiliars administratius o d’oficis i els vuit restants, per a altres categories. Respecte a Tremp, dos corresponen a metges de família; set a tècnics i auxiliars d’infermeria i sis, a altres auxiliars. La directora de Personal de GSS, Iolanda Tabarés, va explicar que “l’objectiu és avançar cap a l’estabilització dels professionals al lloc de treball”.

I és que aquest concurs està marcat per les ràtios del CatSalut al Pla de Garantia d’Estabilització Laboral, que es va elaborar el 2017 amb l’objectiu que només el 8 per cent de la plantilla dels centres sigui eventual. Aquell any, el 15% de la plantilla sanitària a Lleida era temporal.

tracking