SEGRE

ESNOTICIA

Els casals de la tercera edat, clausurats durant quinze dies

Els centres de dia hauran de tancar si no es pot separar els usuaris de les residències || Se suspenen els nous ingressos

Usuaris de la llar de jubilats de Democràcia ahir al matí.

Usuaris de la llar de jubilats de Democràcia ahir al matí.M. CABELLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies va decretar ahir el tancament durant quinze dies dels casals de la tercera edat a tot Catalunya, mentre que la Paeria també va anunciar el cessament de l’activitat de les llars de jubilats de la ciutat de gestió municipal. La conselleria va assenyalar que els centres de dia que comparteixen espai amb residències hauran de garantir que els usuaris dels dos equipaments estan separats i no mantenen cap tipus de contacte. En cas de no ser així, els centres de dia hauran de cessar l’activitat de forma temporal i es buscaran alternatives per a cada usuari. Pel que fa a la resta de centres de dia, se seguirà amb les recomanacions preventives específiques per als centres residencials i de dia.

Respecte a les residències per a la tercera edat, persones amb discapacitat i salut mental, el departament va donar tres noves indicacions: el reforç de les mesures higièniques (especialment en desinfecció de superfícies); la suspensió temporal dels nous ingressos (per disposar d’espai d’aïllament de possibles afectats), i la restricció al màxim de les visites dels familiars als centres (només es permetrà l’entrada en casos d’urgència o necessitat justificada).

Només es permetrà l’entrada de familiars en casos d’urgència o necessitat justificada

La conselleria també va recomanar anul·lar durant els propers quinze dies les activitats de les entitats d’educació en el lleure als caus i esplais que suposin la coincidència de nens i joves de centres educatius diferents.

Des de la llar de jubilats de Democràcia, diversos usuaris van assenyalar ahir a aquest diari que no consideren necessari el tancament al no haver-hi reunions multitudinàries, però entenien que es portés a terme com a mesura de prevenció. “Cal seguir el protocol perquè la higiene és molt important i complirem el que es decreti”, van assenyalar.

tracking